HAZ 1990: INICIJATIVA O OSNIVANJU RADNE SKUPINE ZA IZRADU NOVOGA USTAVA BiH

HDZ 1990: Inicijativa o osnivanju radne skupine za izradu novoga ustava BiH Ispis E-mail
24.01.2009.godina
Image
Predsjedništvo HDZ-a 1990 na svojoj jučerašnjoj sjednici održanoj u Rami odlučilo je da preko svoja četiri zastupnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pokrene inicijativu o osnivanju radne skupine za izradu novoga ustava BiH.

Najnovije izjave potpisnika Prudskog sporazuma, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a 1990, dokazuju da nema slaganja samih potpisnika oko dogovorenih točaka koje bi, kad bi se ostvarile, nanijele nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za hrvatski narod u njoj.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 jučer je razmatralo i političku situaciju u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ).

Predsjedništvo je donijelo odluku o raspuštanju Županijskog odbora HDZ-a 1990 ZHŽ, te je imenovano povjerenstvo za tu županiju.

Protiv zastupnika HDZ-a 1990 u županijskoj Skupštini Vitomira Filipovića i Jadranka Lasića pokrenut je stegovni postupak, zbog djelovanja suprotnog stajalištu stranke prilikom glasovanja o povjerenju Vladi ZHŽ.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 prihvatilo je ostavku predsjednika Skupštine ZHŽ Vitomira Filipovića, a predsjedniku stranke Boži Ljubiću dane su ovlasti da nastavi pregovore o rekonstrukciji Vlade ZHŽ, sukladno sporazumu s HSP-om BiH Đapić- Jurišić, stoji u priopćenju.

(Svevijesti.ba/Fena)

Komentariši