IZRAELSKI GENERAL DAN HAREL: “NAKON OPERACIJE – NECE OSTATI NIJEDNA ZGRADA HAMASA U GAZI”

Izraelski general

"Tek smo na početku sukoba"

Zamjenik zapovjednika glavnoga štaba izraelske vojske general Dan Harel izjavio je u ponedjeljak da nijedna Hamasova zgrada u pojasu Gaze neće ostati nakon izraelske operacije protiv islamističkoga pokreta Hamas.
Foto: AP

Foto: AP
"Nakon operacije, neće ostati nijedna zgrada Hamasa u Gazi", rekao je general Harel, čije su riječi objavljene na internetskoj stranici dnevnoga lista Yediot Aharonot, prenosi AFP.

"Ova operacije je drugačija od ostalih. Uspostavili smo vrlo visok kriterij i idemo u tome pravcu", dodao je isti izvor.

"Ne udaramo samo po teroristima, već i po cijeloj Hamasovoj vladi. Ciljamo službene ustanove, snage sigurnosti i za sve je odgovoran Hamas, ali nema nikave razlike između njegovih različitih skupina", nastavio je Harel.

"Tek smo na početku sukoba. Najteže je još pred nama i za to se treba pripremiti. Želimo promijeniti pravila ige u pojasu Gaze", zaključio je on.

Izraelska vojska, koja od subote izvodi masovne zračne udare na islamistički pokret Hamas u pojasu Gaze, dosad je govorila da je njen cilj "ograničen" na suzbijanje raketne pucnjave na jug izraelskog teritorija.

(FENA) 

Komentariši