KOJI HOROSKOPSKI ZNAKOVI PODNOSE ZIMU – A KOJI PATE ZA LJETOM

Koji horoskopski znakovi podnose zimu, a koji pate za ljetom? Ispis E-mail
20.12.2008. 
Image
Kad zima zakuca na vrata, Jarčevi i Vodenjaci se neće previše tužiti – oni su predstavnici znakova rođenih u zimskom dijelu godine, pa im je snijeg i duga noć prirodni okoliš. 

Jarac je oduševljen zimskim radostima, snijegom i oštrim zrakom, pa ga možete često vidjeti kako nadobudno planinari, dok Vodenjak navlači ne baš oduševljenu djecu u Maksimir.

Strijelac se također uklapa u zimske sheme – on luduje za skijanjem, klizanjem, sanjkanjem.

Ribe vole zimu, ali "na daljinu" – ona promatra romantične pahulje iz svoje tople sobe i uživa u društvu voljene osobe i obitelji koja napokon nemaju gdje drugdje otići nego jesti njene kolače i gledati televiziju.

Biku ne smeta zima – njemu je najvažnije da mu je ugodno i toplo i da se fino najeo, ali nije baš oduševljen podvizima tipa "čišćenje snijega" ili "cjelodnevni izlet u prirodu". On je potpuno sretan u planinarskoj kućici uz kamin i topli čaj ili kuhano vino.

Lavovi pate za ljetom i suncem – nervira ga što mora zavisiti o glupim vremenskim prilikama, a pod debelim džemperima i kaputima osjeća se sputano.

Rakovi slično reagiraju na zimu. Trude se provesti što je moguće manje vremena na otvorenom, a plaši ga i sama pomisao da bi mogao biti zavaljen u hladni, vlažni snijeg. 

Djevica je kronično zimogrozna, a u zimskim mjesecima vidi trajnu opasnost za svoje zdravlje – sumnjičavo gleda na svaki pokušaj uživanja u zimskim radostima, ljuti se na snijeg koji joj sprečava obavljanje poslova u gradu i hoda uokolo dobro zabundana od debelih buca na nogama do kape na glavi.

Ovnovima zima nije bauk, ali nisu ni strastveni ljubitelji hladnoća. Ipak im je draže proljeće i sunčano vrijeme.

Vaga ne voli hladnoću, a oduševljavaju ju blage zime. Vidite li da netko u najlonkama i štiklama šeta po najdubljem snijegu, to je sigurno Vaga – neće se odreći elegancije ni po najvećoj hladnoći.

Blizance prvi snijeg razveseli, isplaniraju luda sanjkanja, skijaške pohode, no nakon nekoliko zastoja tramvaja i mirnih večeri u krugu obitelji zažele se topline i izlazaka.

Škorpioni ne vole bljuzgavicu, pa su ili za suhu hladnu zimu, ili za ludi provod u kakvom skijaškom centru.

 

 

( Svevijesti.ba/Totalportal.hr )

Komentariši