DODIK POCEO PRIPREME ZA MOGUCU SMJENU: KREIRA OPCI STRANACKI SAVEZ SRPSKIH STRANAKA

DODIK POČEO PRIPREME ZA MOGUĆU SMJENU: KREIRA OPĆI STRANAČKI SAVEZ SRPSKIH STRANAKA Ispis
20.12.2008.

dodik-fokus-naslovnaa_za_deset_godina.jpg 

Svesrpski politički savez za Dodika : I formalno, cijela RS će podržati Prudski sporazum

Premijer RS-a Milorad Dodik počeo je pripreme za eventualnu smjenu ali i obračun sa strancima u BiH koji su spremni da ga oštrije kritikuju. Naime, u Republici Srpskoj stranke sa srpskim predznakom kreću u formiranje saveza koji bi dao podršku Dodiku i njegovoj partiji, i koji bi djelovao kao kolektivna snaga RS-a u bilo kojem važnijem pitanju, Istovremeno, taj bi savez Dodiku dao leđa za mnogo hrabrije poteze bilo prema oponentima u RS, Federaciji ili OHR-u. Formalno, inicijativu je pokrenuo …

… potpredsjednik „SDS 1990 izvorna“ Rajko Radaković, rekaši medijima da potpuno podržava spoljnu politiku premijera RS Milorada Dodika.
Zanimljivo je da je rečeno da će ova inicijativa biti upućena i SDS-u „Apelujemo da prestanu da lutaju i da su priključe našoj inicijativi za formiranje tog saveza“ – kaže Radaković.

Podsjetimo, ova inicijativa dolazi nakon što je visoki predstavnik Miroslav Lajčak u samo nekoliko dana dva puta ponovio kako Dodik ima snažnu podršku u RS. U obračunu sa predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagudžijom Lajčak je dao do znanja da neće lako pristati na kažnjavanje Dodika : „Neće me niko isprovocirati na poteze koji bi imali vrlo teške i nepredvidive posljedice."

Azer Jugo

Komentariši