ARNELA ODZAKOVIC BH. SPORTISTA GODINE

Sport|18.12.2008.godine
U izboru sportskog saveza BiH

Arnela Odžaković bh. sportista godine

Karatašica Arnela Odžaković proglašena je za najuspješnijeg sportistu naše zemlje u 2008. godini u tradicionalnom izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine (SSBiH).

Dvadesetpetogodišnja članica Karate kluba Bushido iz Sarajeva, sa reprezentacijom BiH osvojila je dvije medalje, srebro pojedinačno i bronzu ekipno, na Evropsko prvenstvu u Tallinu.

Odlukom Stručnog žirija, koji su sačinjavali ranije poglašeni sportisti godine i novinari, Arneli Odžaković je pripalo ovo laskavo priznanje u konkurenciji šest nominovanih sportašica i sportista – Mervana Jugić Salkić (tenis), Hamza Alić (atletika), Lucija Kimani (atletika), Amel Mekić (judo), Memnun Hadžić (judo) i Igor Emkić (kick boxing).

Odžakovićevoj je uručeno još jedno priznanje, kao najuspješnijoj sportašici BiH u ovoj godini, četvrti put uzastopno.

U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen član bokserske reprezentacije BiH Memnun Hadžić (BK Ilidža), osvajač bronzane medalje u superteškoj kategoriji na nedavno odžanom Evropskom prvenstu u Liverpoolu.

Na svečanosti, održanoj večeras u sarajevskom Narodnom pozorištu, nagrade su podijeljene u još osam kategorija.

Za najboljeg trenera proglašen je trener bokserske reprezentacije BiH Almedin Fetahović.

Nagradu za životno djelo iz oblasti sporta za 2008. godinu dobio je Emir Baliću.

U konkurenciji ženskih ekipa najuspješnija je bila karate reprezentacija BiH, a kod muškaraca Rukometni klub Bosna iz Sarajeva.

U juniorskoj konkurenciji za najbolje su proglašeni judašica Larisa Cerić i boćar Andrija Ćorluka.

Posebno priznaje "Mirza Delibašić" naknadno će biti dodijeljeno nogometašu Vedadu Ibiševiću dok je priznanje za "Fair play" pripalo muškom Rukometnom klubu Goražde.

(FENA)

Komentariši