DEMOKRATI POZDRAVILI NOVU OBAMINU EKIPU

Demokrati pozdravili novu Obaminu ekipu

Američki demokrati pozdravili su u ponedjeljak sastav ekipe koju je novoizabrani predsjednik Barack Obama objavio, posebno imenovanje Hillary Clinton na dužnost američke državne tajnice i Roberta Gatesa za ministra odbrane, te Janet Napolitano za ministricu domovinske sigurnosti.
Foto: Reuters

Foto: Reuters

Bivši predsjednik Bill Clinton napisao je u saopćenju da je "ponosan" imenovanjem supruge Hillary na mjesto državne tajnice buduće Obamine administracije.

Senator John Kerry, bivši demokratski kandidat na predsjedničkim izborima 2004. i budući predsjednik odbora za vanjske poslove u Senatu, nazvao je novu ekipu nacionalne sigurnosti "izvanrednom", koja će pomoći da "SAD dobije svoje pravo mjesto u svijetu".

Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi ocijenila je "izuzetno važnom" Obaminu izabranu ekipu. "Svi članovi te ekipe imaju ogromno iskustvo, izuzetnu inteligenciju, jaku sposobnost upravljanja i opredijeljeni su za promjene", napisala je ona u svom saopćenju.

"Ova grupa izuzetnih muškaraca i žena pokazuje opredjeljenje nove administracije da se suoči s prijetnjama i protivnicima svim svojim raspoloživim sredstvima, našom vojnom silom, našom diplomatskom snagom i našim moralnim autoritetom", napisao je Harry Reid, lider demokratske većine u Senatu.

Komentariši