beats by dre cheap

AMERIČKA AMBASADA O ODLUCI ZVANIČNIKA IZ ENTITETA RS-A : POŠTIVANJE USTAVNOG PORETKA I USTAVNIH OBAVEZA NIJE DISKRECIONO PRAVO VEĆ OBAVEZA U BILO KOJOJ ZEMLJI U EVROPI

Američka ambasada o odluci zvaničnika iz RS : Poštivanje ustavnog poretka i ustavnih obaveza nije diskreciono pravo već obaveza u bilo kojoj zemlji u Evropi

Iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini poručili su danas da tek ”treba čuti cjelovitu informaciju o čemu se raspravljalo na današnjem sastanku u Banjaluci”.

Kako je saopšteno iz Ambasadee, poštivanje ustavnog poretka i ustavnih obaveza nije diskreciono pravo već obaveza u bilo kojoj zemlji u Evropi.

Ustavni sud BiH je konačni autoritet koji određuje šta Ustav BiH propisuje a šta ne propisuje. Pozivamo sve strane da poštuju odluke Ustavnog suda BiH a izabrane i imenovane zvaničnike da izvršavaju svoje ustavne dužnosti”, saopćeno je.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, donio odluku kojom je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

Na istoj sjednici Ustavni sud je proglasio neustavnim i odredbe iz članova 3. i 4. Zakona o unutarnjoj plovidbi RS. U datom obrazloženju, podnosioci zahtjeva su se pozvali na raniju odluku Ustavnog suda o državnoj imovini, kao i na Sporazum o sukcesiji.

Nakon odluke Ustavnog suda, danas je u Banjaluci održan sastanak političkih lidera iz entiteta Republika Srpska. Sastanku su prisustvovali predsjednica RS Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman, te predstavnici RS u institucijama Bosne i Hercegovine i političkih partija.

(Kliker.info-N1)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/02/2020 05:06