beats by dre cheap

NAPADI SDP-A NA DF I ŽELJKA KOMŠIĆA KORISTE RAZBIJAČIMA BiH, A NE ČUVARIMA BiH

Miro Lazović se oglasio o napadima SDP-a na DF i Komšića

Miro Lazović se oglasio o napadima SDP-a na DF i Komšića
Miro Lazović

Aktuelnu političku situaciju na društvenim mrežama komentirao je Miro Lazović, a povod su bili napadai na DF i Željka Komšića.

Status prenosimo u nastavku:

Učestali napadi na DF i njegovog lidera očito su dio strategije rukovodstva SDP-A pred predstojeće lokalne izbore. Ne biraju se ni sredstva ni riječi u pokušaju kompromitacije DF-a vjerujući da će time popraviti vlastiti imidž.

Dok iz Brisela po drugi put poručuju da je Program reformi (ANP) za njih prihvatljiv put kretanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO  iz rukovodstva SDP-A, po ko zna koji put, uslijedili su javni napadi na predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH i lidera DF-a  Željka Komšića.  Potpredsjednik SDP-A gostujući na N1 minimizira njegovu ulogu u slanju Programa reformi (ANP) nazivajući ga čak i lažovom.

Takav javni vokabular prema članu Predsjedništva BiH je neprimjeren jer ostavlja mučan utisak da se na taj način omalovažava i država i njene institucije. Neslaganje sa stavovima člana predsjedništva BiH može se izraziti i riječima koje ne podrivaju značaj državne institucije.

Rukovodstvo SDP-A, partije koja pretenduje da vodi  državu moralo bi o tome voditi računa.

Javni napadi i ljutnja koju rukovodstvo SDP-A ne može sakriti prema DF-u prozrukuje i oštre odgovore.

Rukovodstvo SDP-A bi moralo uvidjeti da u javnim prozivkama i napadima na DF kao drugu socijaldemokratsku stranku korist će imati neko treći.

Različiti pogledi na državnu politiku i učešće u vlasti između rukovodstva SDP-A i DF-a  ne bi smjelo prerasti u nepremostive prepreke na putu koji neminovno  mora voditi saradnji i ujedinjavanju socijaldemokratskih stranaka.


(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
02/02/2020 17:01