beats by dre cheap

ŠEFIK DžAFEROVIĆ : SRBIJA ZVANIČNO I SISTEMATSKI VRIJEĐA ŽRTVE TUZLANSKE KAPIJE

Džaferović: Srbija zvanično i sistemski vrijeđa žrtve Tuzlanske kapije

Džaferović: Srbija zvanično i sistemski vrijeđa žrtve Tuzlanske kapije
Foto: Vijesti.ba

Promocija knjige Ilije Brankovića «Tuzlanska kapija – režirana tragedija», u organizaciji Ministarstva odbrane Republike Srbije, nova je uvreda porodicama ubijenih djevojaka i mladića na Tuzlanskoj kapiji, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, saopćio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

On ističe da Srbija i njene institucije ujedno šalju jasnu poruku da zvanično stoje iza sistematskog negiranja počinjenih zločina i zaštite presuđenih ratnih zločinaca.

- Podsjećam da Srbija već godinama pruža utočište generalu VRS Novaku Đukiću, koji je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen za zločine na Tuzlanskoj kapiji. Zaštita presuđenog ratnog zločinca, negiranje njegovog nedjela i vrijeđanje porodica nedužnih mladih ljude koje je pobio, prije svega je anticivilizacijski čin, ali i čin kojim Srbija dodatno potkopava svoje odnose sa BiH. Vrhunac cinizma je da se promocija održava u trenutku posjete glavnog haškog tužioca Serža Bramerca (Serge Brammertz), koji je upravo na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem iskazao nezadovoljstvo regionalnom saradnjom -navedeno je u saopćenju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Kao član Predsjedništva, insistirat ću da se u okviru Revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina u BiH precizira politika Bosne i Hercegovine po pitanju regionalne saradnje i pronalaska načina da se zločinci pobjegli u susjedne zemlje privedu pred lice pravde.(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
06/11/2019 14:39