beats by dre cheap

MINISTAR SIGURNOSTI U BiH DRAGAN MEKTIĆ DEMOLIRAO STAŠU KOŠARCA

MEKTIĆ DEMOLIRAO KOŠARCA: "Vlast SNSD-a je gore uništila "Energoinvest" nego požar"!

- Poznato je da je vlast SNSD gore nego ovaj požar uništila RAOP. Naravno požar je tu da se sve to još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a njih ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici- kazao je Mektić.


Ministar sigurrnosti BiH Dragan Mektić (SDS) kaže da se član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac služi demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja. 

Reagirajući na izjavu Košarca da je "od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija", Mektić kaže da su to otrcani fazoni. 

“Košarac se ponovo služi otrcanim fazonima i jednom demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja kako bi zaštitili sav kriminal i siromašenje Republike Srpske, pa na taj način pokušava da sa SNSD-a i sebe lično skine svaku odgovornost”, ističe Mektić u izjavi za BN TV. 

Naime, Košarac je ovakve optužbe iznio nakon Šarovićeve izjave "da  postoje sumnje da je podmetnut požar u preduzeću `Energoinvest` RAOP kako bi se prikrio navodni državni kriminal". Na te tvrdnje Mektić odgovara da je SNSD gore uništio RAOP od ovog požara. 

“Ovoga puta koristi i situaciju ovog požara koji se desio u RAOP-u iako je poznato da su oni gore nego ovaj požar uništili RAOP, tražili strateške partnere, privatizovali i dali SNSD-u koji je to uništio i sada rasparčava tu imovinu. Naravno požar je samo kao posljedica toga da se to sve još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a Košarca ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici”, kaže Mektić.

Mektić također tvredi da se Košarac služi i metodama proizvodnje unutrašnjih neprijatelja i kad je u pitanju formiranje vlasti na nivou BIH.

“Njemu je uvijek SDS problem iako ne želi jasno da kaže šta žele Dodik i Čović koji sve vrijeme ističu da NATO put u sporazumu koji su potpisali ni na koji način nije sporan. SDS je jasno rekao pratićemo stav Srbije i na takav način mi smo se sve vrijeme ponašali u Vijeću ministara BiH. Međutim, više niko ne zna i nikome više nije jasno šta je SNSD dogovorio i obećao po tom pitanju", navodi Mektić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/08/2019 03:33