beats by dre cheap

SVAĐA NA HRT-U OKO ČOVIĆEVIH ROBOVA

SVAĐA NA HRT-u OKO ČOVIĆEVIH ROBOVA: Nino Raspudić: "Čovićeva uloga u ratu je zanemariva, ni moj otac nije mogao izaći iz Mostara jer je bio na radnoj obavezi"

"Objavljeni su dokumenti koji gospodina Čovića teško terete da je naređivao odvođenje zarobljenika na rad u "Aluminijumu" u kojemu je on bio direktor. Ti dokumenti nisu nikada demantirani, niti je gospodin Čović ikoga tužio za tako monstruzne optužbe da je koristio zarobljenike kao robove u svom preduzeću", kazala je doc. Marijana Bijelić.


Image result for SVAĐA NA HRT-u OKO ČOVIĆEVIH ROBOVA: Nino Raspudić: "Čovićeva uloga u ratu je zanemariva, ni moj otac nije mogao izaći iz Mostara jer je bio na radnoj obavezi"

Tema emisije "Peti dan" koja se emitira na HRT-u bilo je dodjeljivanje počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba čemu se posljednjih dana protivi akademska zajednica, poltičke stranke, najšira javnost. Emisiju je obilježila polemika između nove komentatorice u emisiji Marijane Bijelić, docentice na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu i Nine Raspudića, tradicionalnog sudionika "Petog dana".


Marijana Bijelić je kazala kako je više od Bandićevog počasnog doktorata problematična ista počast koja je ukazana Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a Bosne i Hercegovine koji je počasnim doktorom Sveučilišta u Zagrebu proglašen prošle godine. Ona je kazala da se to desilo "tijekom predizborne kampanje i korišteno u promidžbene svrhe". Potom je podsjetila da je nakon toga njena kolegica sa Filozofskog fakulteta Đurđica Čilić oštro prosvjedovala podsjećajući na političku i ratnu poršlost Dragana Čovića koja je nespojiva sa akademskim titulama.


"Objavljeni su dokumenti koji gospodina Čovića teško terete da je naređivao odvođenje zarobljenika na rad u "Aluminijumu" u kojemu je on bio direktor. Ti dokumenti nisu nikada demantirani, niti je gospodin Čović ikoga tužio za tako monstruzne optužbe da je koristio zarobljenike kao robove u svom preduzeću", kazala je doc. Marijana Bijelić.

Na ove optužbe žustro je regirao Nino Raspudić koji je branio ulogu Dragana Čovića tijekom rata, kazavši da o ratu u Bosni i Hercegovini "govore oni u Hrvatskoj koji ne znaju razliku između Gornjeg i Donjeg Vakufa". Raspudić je rekao da je Čovićeva uloga tijekom rata u Mostaru bila "beznačajna" , te da je lider HDZ-a BiH bio predmet brojnih istraga pred pravusuđem BiH, te da je nakon tog "prećešljavanja" oslobađan od odgovornosti."

"Napadi na gospodina Čovića su samo dio kampanje koja se vodi protiv BiH Hrvata", kazao je Raspudić i dodao: "Moj otac koji je profesor matematike bio je na radnoj obavezi i nije mogao bez pisanog odobrenja napustiti Mostara tijekom rata",

Marijana Bijelić je potom kazala kako je Čović suđen zbog gospodarskog kriminala, a da je vođenje zarobljenika na prisilni rad u domeni ratnog zločina. "Vi govorite o radnoj obavezi, a ja govorim o dokumenetima koji teško terete Čovića da je ratne zarobljenike koristio kao robove", odgovoril mu je doc. Marijana Bijelić, podsjetivši na ogormne skupocjene neketnine u vlasništvu Dragana Čovića, njegove supruge i obitelji "za koju nema nikavih dokaza porijekla te imovine."

Nino Raspudić je na kraju rekao da sve te optužbe treba ispitati pravosuđe Bosne i Hercegovine, u koje on, iako je godinama govorio suprotno, sada iz nekih razloga ima puno povjerenje!

(SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
30/03/2019 16:04