beats by dre cheap

AKTIVNOST KONZULATA HRVATSKE NAPAD NA UGLED BiH I NJENIH GRAĐANA

Aktivnosti konzula Hrvatske napad na ugled BiH i njenih građana

Aktivnosti konzula Hrvatske napad na ugled BiH i njenih građana
Foto: Vijesti.ba
Zaprepašteni smo informacijama iznesenim od strane ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o podmetanju dokaza koje je organizovao konzul Republike Hrvatske Ivan Bandić s ciljem kreiranja lažne slike o postojanju naoružane ekstremističke mreže u Bosni i Hercegovini, saopćili su danas iz SDA.

Ponavljane izjave predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o desetinama hiljada ekstremista u BiH, koje su zatim praćene protuzakonitim aktivnostima konzularnog predstavništva te zemlje u Tuzli, ukazuju na koordiniranu akciju pojedinih organa Republike Hrvatske s ciljem napada na ugled Bosne i Hercegovine i njenih institucija i građana, a posebno Bošnjaka, navode.

Takve aktivnosti se poduzimaju s očiglednom namjerom ugrožavanja stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i pogoršanja odnosa među narodima u Bosni i Hercegovini, a vode i pogoršanju odnosa između dvije države.

Najoštrije osuđujući ove aktivnosti, SDA traži od od pravosudnih institucija  i policijskih agencija u BiH da poduzmu hitne mjere iz svoje nadležnosti po ovom pitanju.  Također, pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova BiH da uputi demarš Vladi Republike Hrvatske i zatraži zvaničan stav te zemlje o pitanju protuzakonitih aktivnosti njenog konzula u Tuzli, sapoćeno je.

 

(Vijesti.ba)


////////////////////////////

Tužilaštvo BiH formiralo predmet: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije u BiH

Tužilaštvo BiH formiralo predmet: Hrvatski obavještajci vrbovali selefije u BiH
Foto: Vijesti.ba
U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informirano

U Tužilaštvu BiH forimiran je predmet koji je dat u rad tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će poduzeti hitne aktivnosti, kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneseni u medijima, koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

U okviru predmeta bit će ispitane sve osobe koje su iznosile navode i saznanja o navedenim aktivnostima a o kojima tužilaštvo nije informirano niti su dešavanja prijavljena Tužilaštvu BiH.

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić bit će pozvan i saslušan o svim detaljima koje je iznio u medijskim izjavama, a o kojima tužilaštvu nije podnesena nikakva prijava niti izvještaj od nadležnih agencija za provođenje zakona.

Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv svih vidova kaznenih djela iz svoje nadležnosti a posebno kaznenih djela koja imaju regionalni ili međunarodni karakter i koja se odnose na sigurnost građana BiH.


(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
14/03/2019 13:32