beats by dre cheap

NAVODI BRADARE LICEMJERNI ALIBI MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI I POLITICI BLOKADE

Navodi Bradare licemjerni alibi međunarodnoj zajednici i politici blokade

Navodi Bradare licemjerni alibi međunarodnoj zajednici i politici blokade
Danas je više nego jasno kako je neodgovorno bilo od OHR da rastumači kako stari saziv Doma naroda nema legitimitet, a da pri tome ne ponudi rješenje u kojem građani neće ponovno biti žrtva finansijske blokade za koju su najmanje krivi", kazao je za Vijesti.ba delegat u Domu naroda FBiH Aner Žuljević.

On dodaje kako su najave Predsjednice Doma naroda FBiH Lidije Bradara o novom sazivu do 10. februara nerealne i kao takve neodgovorne, te predstavljaju licemjerni alibi međunarodnoj zajednici i politici blokade, čije posljedice pogrešnih odluka plaćaju naosjetljivije kategorije u našem društvu.
 
"Svakom realnom je jasno da u ovom momentu nema objektivne šanse da se novi saziv Doma konstituiše do vremena, kada budžet u smislu izvršenja terminski počinje isplatu naknada iz segmenta socijale i boračkih prava, što predstavlja politički udar na život najosjetljivijih kategorija u FBiH", smatra Žuljević.
 
Žuljević je mišljenja da se predugo u ovoj zemlji i međunarodna i domaća politika neodgovorno igraju sa ljudskim životima i da to mora biti zaustavljeno.
 
"Rješenja su jednostavna ako ima volje, a to je da stari saziv održi sjednicu i usvoji budžet naredne sedmice, ili da OHR u skladu sa svojom prethodnom praksom proglasi odluku o privremenom finansiranju", kaže delegat SDP-a.
 
Žuljević je zatražio od OHR-a da djeluje i zaustavi talačku krizu u kojoj su se našli građani Federacije BiH.
 
"Stoga, molim OHR da u skladu sa svojom ranijom praksom okonča ovu talačku krizu građana FBiH i proglasi odluku o privremenom finansiranju ili da klub Bošnjaka putem potpredsjednika Doma u ponedjeljak, kada ističe 14 dan po poslovniku, zakaže sjednicu i raspetlja ovaj gordijev čvor u interesu građana", zaključio je Aner Žuljević.
 
Podsjećamo, Klub Bošnjaka uputio je zahtjev predsjedavajućoj Doma naroda FBiH Lidiji Bradari da sazove sjednicu, dok poslovnički rok do kada to treba uraditi ističe 11. februara. Ukoliko Bradara ne sazove sjednicu, onda to može učiniti i dopredsjedavajući Jasenko Tufekčić.

 

(Vijesti.ba)Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
07/02/2019 00:36