beats by dre cheap

11 FEBRUARA 2019. 'DAN D': ISTIČE ROK LIDIJI BRADARI, MOGUĆA SJEDNICA STAROG SAZIVA

U ponedjeljak 'dan D': Ističe rok Bradari, moguća sjednica starog saziva

U ponedjeljak 'dan D': Ističe rok Bradari, moguća sjednica starog saziva
U ponedjeljak, 11. februara, održaćemo konsultacije i procijeniti dinamiku realizacije procedure Centralne izborne komisije (CIK) BiH u vezi sa izborom novih delegata u Dom naroda FBiH. Ukoliko taj proces ne bude završen u narednoj sedmici, donijećemo odluku o sazivanju sjednice ovog doma u aktuelnom sazivu i usvajanju budžeta FBiH za 2019. godinu, te finansijskih planova vanbudžetskih fondova.

Potvrdio je ovo u razgovoru za Vijesti.ba predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Parlamentu FBiH Almedin Aliefendić (SDA).

Kako je rekao, SDA je u ranijem saopštenju za javnost najavila mogućnost sazivanja sjednice Doma naroda FBiH u aktuelnom sazivu.

"U ponedjeljak je 'dan D' jer tada ističe rok od 14 dana da predsjedavajuća Doma Lidija Bradara sazove sjednicu", rekao nam je Aliefendić.

Podsjećamo, Klub Bošnjaka ranije je podnio inicijativu predsjedavajućoj Bradari da sazove hitnu sjednicu Doma naroda FBiH. Prema Poslovniku, ona je dužna to učiniti najkasnije za 14 dana, odnosno do 11. februara.

Ukoliko to odbije ili iz drugih razloga ne zakaže sjednicu, onda je može sazvati aktuelni dopredsjedavajući Doma Jasenko Tufekčić (SDA).

U međuvremenu, sadašnja predsjedavajuća Doma naroda FBiH Bradara pozvala je sve kantonalne skupštine i političke stranke da izaberu delegate za taj dom kako bi sjednica novog saziva bila zakazana.

Ona je izrazila nadu da će sve kantonalne skupštine posao završiti do 5. februara, a da će sjednica novog saziva Doma naroda FBiH biti zakazana do 10. februara.
 

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
06/02/2019 16:55