beats by dre cheap

NAKON ČOVIĆEVE PROSLAVE "AUTOSTRADE PAKLA" ZAGREBU SE SVE SAMO KAZALO

Nakon Čovićeve proslave "autostrade pakla" Zagrebu se sve samo kazalo

Nakon Čovićeve proslave
Ako su mnogi u Zagrebu bili ljuti i nije im bilo jasno zašto je Željko Komšić, a ne Dragan Čović izabran za člana Predsjedništva BiH nakon 9. januara Dana RS-a sve im se samo kazalo, smatra potpredsjednik SDP BIH Miro Lazović.

- Odlazak Dragana Čovića u Banja Luku da zajedno sa Miloradom Dodikom svečano obilježi neustavni Dan RS-a bi za zvanični Zagreb kao i hrvatske građane trebao bit neprihvatljiv čin. Deveti Januar '92 godine je datum koji je trasirao "...Autostradu pakla " za mnoge građane kako je nagovjestio Radovan Karađić '91 g.u Skupštini RBiH. I Ustavni sud BiH kao i Venecijanska komisija ocijenili su da taj datum  vrijeđa osjećaje Hrvata i Bošnjaka, navodi Lazović.
 
Dodaje da ono što zvanični Zagreb nije htio ili nije shvaćao je činjenica  da su zabrinuti građani BiH odavno prepoznali dvoličnu politiku Dragana Čovića koji za unutrašnje i vanjske potrebe verbalno glumi "europejca", a praktično sa Dodikom dogovara sumnjive politike za BiH.
 
- Zato  zvanični Zagreb ne treba optuživati Bošnjake da majoriziraju izbornu volju Hrvata  jer to jednostavno nije tačno. Neka krivca potraži u vrhušci i  politici HDZ BiH, kaže Lazović i dodaje:
 
- Bošnjaci kao i drugi građani hoće da biraju one kandidate za koje vjeruju da će raditi u interesu BiH a ne protiv nje.
 
Što to u Zagrebu prije shvate  biće bolje za sve. Za BiH i Hrvatsku kao dvije prijateljske države kao i za odnose u regionu.

 

(Vijesti.ba)
Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/01/2019 15:37