beats by dre cheap

DEKLARACIJA O POLOŽAJU HRVATA U BiH, DIREKTNO MJEŠANJE U UNUTRAŠNJA PITANJA BiH

Deklaracija o položaju Hrvata direktno miješanje u unutrašnja pitanja BiH

Deklaracija o položaju Hrvata direktno miješanje u unutrašnja pitanja BiH
Odluka o Proglasu Koordinacije županijskih Vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj (RH) donesena je na elektronskoj sjednici održanoj 21. decembra u povodu Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, koja je izglasana od strane Hrvatskog sabora 14. decembra.

U Proglasu, među ostalim, piše kako se Deklaracija smatra direktnim miješanjem u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine te da kao takva nije prihvatljiva za Bošnjake u Republici Hrvatskoj.
 
Također u ovom dokumentu je navedeno kako saborska zastupnica koja predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu nije niti u jednom trenutku zatražila mišljenje ili savjet od bilo kojeg legitimnog predstavnika Bošnjaka u RH te da je glasanjem za Deklaraciju povrijedila interese bošnjačke nacionalne manjine i izgubila legitimitet zastupanja interesa Bošnjaka.
 
"Smatramo da daljnji nastavak suradnje s uvaženom zastupnicom Erminom Lekaj-Prljaskaj nije moguć uz ovakvu nezainteresiranost u obavljanju časne dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru te dok svoj način rada ne izmjeni pozivamo na bojkotiranje njenog djelovanja kao saborske zastupnice bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj", stoji u Proglasu.
 
Proglas također poziva sve bošnjačke organizacije u RH da neupućivanjem poziva za sudjelovanje na događajima u organizaciji bošnjačke nacionalne manjine u RH pokažu svoj protest i nezadovoljstvo angažmanom zastupnice Lekaj-Prljaskaj u zastupanju Bošnjaka u RH, priopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.
 

 

(Vijesti.ba / FENA)Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
24/12/2018 15:46