beats by dre cheap

PREDSJEDAVAJUĆI DOMA NARODA PSBiH SAFET SOFTIĆ: AKO SRBIJANSKI DRŽAVNI VRH OSTANE NIJEM NA IZJAVU VJERICE RADETE - KAKVA JE TO PORUKA BiH I BOŠNJACIMA"?

SOFTIĆ PISAO MAJI GOJKOVIĆ: "Ako srbijanski državni vrh ostane nijem na ovakve izjave - kakva je to poruka BiH i Bošnjacima"?

Povodom iznesenih stavova potpredsjednice Narodne skupštine R Srbije Vjerice Radete predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Safet Softić uputio je otvoreno pismo predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković

..........................
SOFTIĆ PISAO MAJI GOJKOVIĆ: 'Ako srbijanski državni vrh ostane nijem na ovakve izjave - kakva je to poruka BiH i Bošnjacima'?
..........................

Sadržaj otvorenog pisma prenosimo u cjelosti:

 

"Gospođo Gojković,

 

Pišem vam u povratku sa dženaze rahmetli Hatidži Mehmedović. Znate o kome je riječ. Znate šta joj se dogodilo. Znate i ko je to učinio i zbog čega. Vjerujem da znate i zašto vam pišem jer ste na čelu institucije čija je potpredsjednica Vjerica Radeta, o rahmetli Hatidži Mehmedović i članovima njene porodice, ubijenim u srebreničkom genocidu, iznijela stav koji po dubini mržnje i želji da se trivijaliziraju počinjeni zločini, odavno nije zabilježen.

 

Vjerujem da je potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srbije svojom manifestacijom mržnje zatekla čak i Milorada Dodika i njegove saradnike u liku Rajka Vasića, čije ste varijacije na istu temu prethodno takođe prešutjeli. A šutnja je gospođo Gojković najčešće čin odobravanja učinjenoga. Ovoga puta ne možete i ne smijete šutjeti. Pozivam vas da zaštite dignitet Narodne skupštine Republike Srbije i da se; pod jedan: javno ogradite od izjave potpredsjednice Radeta, i što je daleko važnije, pod dva: strogo sankcionišete ovakvo ponašanje.

 

U protivnom, vašu šutnju (kao i šutnju predsjednice Vlade i predsjednika Republike Srbije) shvatit ću kao odobravanje izrečenog stava. Ako srbijanski državni vrh ostane nijem na ovakve izjave svojih visokih funkcionera, kakva je to zapravo poruka Bosni i Hercegovini i Bošnjacima? U kontekstu koje zajedničke (evropske) budućnosti je to prihvatljivo? Očekujem da se o mojem pozivu izjasnite u najkraćem roku.", navodi se u otvorenom pismu predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Safeta Softića.

 

U međuvremenu, Maja Gojković je uputila izraze saučešća porodici Hatidže Mehmedović.

 

(NAP/SB)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
25/07/2018 22:35