beats by dre cheap

CENTAR SIMON VIZENTAL UPOZORIO NA JAČANJE NACIZMA U SRBIJI: BEND 'TEROR 88' ŠIRI MRŽNJU I FAŠIZAM PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA..."


CENTAR SIMON VIZENTAL UPOZORIO NA JAČANJE NACIZMA U SRBIJI: "Bend ´Teror 88´ širi mržnju i fašizam putem društvenih mreža..."

Centar Simon Vizental objavio je izveštaj o neonacizmu na društvenim mrežama u kojima se spominju i neonacističke organizacije koje jačaju u Srbiji.

...........................
CENTAR SIMON VIZENTAL UPOZORIO NA JAČANJE NACIZMA U SRBIJI: 'Bend ´Teror 88´ širi mržnju i fašizam putem društvenih mreža...'

......................

Pod naslovom “Digitalni terorizam i mržnja 2018”, Centar Simon Vizental navodi da srpski bend “Teror 88” širi mržnju i fašizam putem društvenih mreža.

 

U saradnji sa Facebookom i Twitterom njihovi nalozi su isključeni, ali nisu blog i Instagram, navodi se u tekstu.

 

Stručnjaci Centra označili su ih kao naciste, koji kao logo koriste “Totenkopf”, odnosno lobanju sa amblema SS divizije, uz objašnjenje da broj 88 u njihovom nazivu označava duplo osmo slovo abecede – HH, te da se odnosi na fašistički pozdrav Heil Hitler.

 

U izvještaju Centra se dodaje da je “Teror 88” usko povezan sa srpskim ogrankom zabranjene nacističke organizacije “Krv i čast”.

 

Pjesme benda “Teror 88” i dalje su na Youtubeu, a najčešće ih šire pripadnici “Nacionalnog stroja”, organizacija “Beli front Srbija”, “Krv i čast”, “Srbska akcija”, “Combat 18” i pojedine navijačke grupa, prenosi beogradski list Blic.

 

 

 

(NAP/SB)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
12/07/2018 15:42