beats by dre cheap

SAUDIJSKA ARABIJA DONIRA DVA MILIONA AMERICKIH DOLARA ZA BiH ZA PROJEKAT "EXPLODE"

STIŽU MILIONI: Saudijska Arabija donira dva miliona americkih dolara Bosni i Hercegovini za projekat u ova DVA GRADA

Radi se o nastavku projekta “EXPLODE” kojeg je od 2013. godine finansirala Evropska unija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH


.........
STIŽU MILIONI: Saudijska Arabija donira dva miliona maraka Bosni i Hercegovini za projekat u ova DVA GRADA


..............
............

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas će biti potpisani ugovori kojima će Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije donirati dva miliona američkih dolara za završetak infrastrukturnih unapređenja na lokaciji skladištenja municije „Kula“ u Mrkonjić Gradu i „Teufik Buza Tufo“ u Visokom.

 

Ugovori će biti potpisan sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

 

Sredstva, koja će biti utrošena za nastavak finansiranja projekta „EXPLODE+“, omogućiće provedbu neophodnih infrastrukturnih i sigurnosnih intervencija na navedenim lokacijama, te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

 

Ovaj projekat, kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane BiH i UNDP, uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a.

 

Radi se o nastavku projekta “EXPLODE” kojeg je od 2013. godine finansirala Evropska unija, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
06/07/2018 01:39