beats by dre cheap

ZELJKO KOMSIC: "JEDAN PERFIDNI POKUSAJ SRBIJE, VLADE ALEKSANDRA VUCICA I DOMACIH SEPERATISTA..."

KOMŠIĆ O USAGLAŠAVANJU NASTAVNIH PLANOVA: "Jedan perfidni pokušaj Srbije, Vlade Aleksandra Vučića i domaćih separatista..."

...da izvrše teritorijalno zaokruživanje propale ideje Velike Srbije."


..............
KOMŠIĆ O USAGLAŠAVANJU NASTAVNIH PLANOVA: 'Jedan perfidni pokušaj Srbije, Vlade Aleksandra Vučića i domaćih separatista...'
................


.................
...........

Komšić smatra da Srbija i Aleksandar Vučić, nakon što su priznali nezavisnost Kosova, sve karte bacaju na prisvajanje teritorije države Bosne i Hercegovine. 

"Danas se to pokušava ovim samo naizgled suptlinim metodama i neka nas niko ne razuvjerava da širimo demagogiju i populizam kada tvrdimo da će u tome cilju uskoro poduzeti i drugačije korake. Šutnja institucija Bosne i Hercegovine i onih koji su pozvani da o tome govore samo dodatno ohrabruje politku koja je u Bosni i Hercegovini kriva za činjenje genocida, da u miru nastave po istom", rekao je Komšić.

 

Predsjednik DF-a ističe da je pogubno svako usklađivanje nastavnih planova i programa za nacionalne predmete između jednog entiteta i druge države.

 

"Taman kad bi u tome programu uskladili da u manjem bh.entitetu bude uvažen bosanski jezik, kao što je to slučaj sa Srbijom, takvo usklađivanje mimo saglasnosti države ne može biti prihvaćeno. Sa druge strane, cilj ovog plana jeste da se genocid i etničko čišćenje putem izučavanja nacionalnih predmeta institucionalno načine prihvatljivim, jer na putu borbe za Veliku Srbiju, nužno je ne samo negiranje tih zločina nego i njihovo glorificiranje", dodao je Komšić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
01/07/2018 15:29