beats by dre cheap

ERIC GORDY O COVICEVIM DOKTORATU: "TO MU JE NAGRADA ZA LOGOR 'HELIODROM' GDJE JE SA PRALJKOM BOSNJAKE DRZAO U ROPSTVU"

ERIC GORDY O ČOVIĆEVOM DOKTORATU: "To mu je nagrada za logor 'Heliodrom' gdje je sa Praljkom Bošnjake držao u ropstvu"

Britanski pravni stručnjak Eric Gordy napisao je na svom Twitter profilu kako je doktorat Zagrebačkog sveučilišta Čoviću „priznanje za nezaboravne stvari koje je napisao“.


...
ERIC GORDY O ČOVIĆEVOM DOKTORATU: 'To mu je nagrada za logor 'Heliodrom' gdje je sa Praljkom Bošnjake držao u ropstvu'
......

Sveučilište u Zagrebu danas je dodijelilo počasni doktorat Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjedniku HDZ BiH. 

 

U objašnjenju za dodjelu doktorata navodi se da je Čović doprinio jačanju bilateralnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, očuvanju hrvatskog identiteta, promicanju demokratskih vrijednosti i afirmacije hrvatske obrazovne, naučne i kulturne baštine u Evropi i svijetu.

 

Čovićev doktorat izazvao je mnoštvo reakcije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali i nekim evropskim zemljama. Mnoje javne ličnosti doktorat Čoviću smatraju čistim politikantstvom, zloupotrebom nauke za potrebe HDZ-a, kao i nagrađivanje politike koja je pred Međunarodnim sudom u Hagu osuđena za udruženi zločinački pothvat protiv Bosne i Hercegovine.

 

Britanski pravni stručnjak Eric Gordy napisao je na svom Twitter profilu kako je doktorat Zagrebačkog sveučilišta Čoviću „priznanje za nezaboravne stvari koje je napisao“. 

 

„Kao ova zabilješka“, rekao je Gordy, koji je objavio i dokument iz 1993. godine, u kojem Dragan Čović, tadašnji direktor kompanije Soko traži od upravnika logora „Heliodrom“, Josipa Praljka, deset zatvorenika s ciljem obavljanja poslova za potrebe „Sokola“.

View image on TwitterView image on Twitter

altEric Gordy @EricGordy  

Today Dragan Čović is receiving an honorary doctorate from the University of Zagreb. It is a recognition for the memorable things he has written. Like this memo.

1:41 PM - Jun 19, 2018

 

Na dodjeli počasnog doktorata Čoviću bili su najviši funkcioneri HDZ-a BiH poput Marinka Čavare Borjane Krišto, kao i visoki funkcioneri HDZ-a Andrej Plenković, hrvatski premijer, te bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Mate Granić.


Hrvatski premijer Plenković na Twitteru je napisao: „Čestitam hrvatskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine akademiku Dragan Čoviću na počasnom doktoratu Sveučilišta u Zagrebu.“

 

Sam Čović je izjavio: „Od srca hvala Sveučilištu u Zagrebu na ukazanoj časti. Hvala mojoj obitelji, mojim suradnicima, mojim prijateljima i svim poticateljima koji me izgrađuju da budem još bolji. Neka mi dragi Bog pomogne da sve što radim, radim na dobro čovjeka.“

 

Zbog Čovićevog počasnog doktorata na Sveučilištu u Zagrebu ranije su reagirali i neki od profesora tog univerziteta. Profesorica sa Filozofskog fakulteta Đurđica Čilić izjavila je za „Novosti“:: „Tamo gdje je Čović bog, ja želim biti ništa“.

 

Hrvatski pisac i univerzitetski profesor Jurića Pavičić rekao je da vraća svoj doktorat Univerzitetu, a pozvao je i ostale kolege da to učine:

 

Nezavisni intelektualci i novinari iz Hrvatske smatraju da je Čovićev doktorat Sveučilišta u Zagrebu ponižavanje akademske zajednice u Hrvatskoj, te davanje do znanja da akademska zajednica u toj zemlji nastavlja podržavati retrogradnu politiku HDZ-a prema Bosni i Hercegovini.

 

Profesorica Đurđica Čilić je u obrazloženju svoje reakcije kritizirala. „U izvještaju komisije navodi se da je Dragan Čović započeo karijeru 'u teškim trenucima ukidanja Hrvatske Republike Herceg Bosne'. Podsjećam komisiju i sve članove ovog senata da u međunarodnopravnom smislu ta republika nikad nije postojala, a da je bosanskohercegovačkim, a posebno bosanskim Hrvatima, osim onim malobrojnima koji su se njenim osnivanjem okoristili, donijela nepreglednu štetu. Projekt Herceg-Bosne, koji je prikazan i na Međunarodnom sudu u Hagu, a čiji je Čović dosljedni politički nastavljač, zapravo predstavlja tragediju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“.

 

View image on Twitter

alt Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
20/06/2018 00:37