beats by dre cheap

ZLATKO MILETIC: "SAMO GOSPODI IZ HDZ-A NIJE PRIHVATLJIVO AD HOC RJESENJE"

ZLATKO MILETIĆ: "Samo gospodi iz HDZ-a nije prihvatljivo ad hoc rješenje"

Generalni sekretar DF-a Zlatko Miletić kazao je novinarima nakon sastanka predstavnika političkih stranaka s ekspertima Venecijanske komisije o izmjenama Izbornog zakona BiH da su četiri političke stranke, isključujući HDZ BiH, primakle stavove oko tzv. ad hoc rješenja


Ovo rješenje, kako je naveo, zasnovano je na Ustavu FBiH. Međutim, ističe, "gospoda iz HDZ-a" tvrde da im to rješenje u ovom trenutku nije prihvatljivo.

 

"Oni jednostavno neće da pristanu na to. Mi ne možemo pristati na određene ustupke u tom smislu, s obzirom da bismo, ukoliko bi ispoštovali njihove zahtjeve, kršili odredbe Ustava FBiH", rekao je Miletić

 

Pojašnjava kako se radi o starim problemima oko popisa - da li je iz 1991. ili onaj iz 2013., te da li je manjinsko zastupanje ili samo proporcionalno.

 

"Mi ćemo u narednom periodu naravno poduzeti sve što je u našoj moći da dođemo do rješenja", rekao je Miletić.

 

Prema njegovim riječima, SDA, SBB, DF i SDP BiH su HDZ-u ponudili i jedan "džentlmenski" sporazum da podrže ovo ad hoc rješenje, a da svi zajedno pristupe reformama Ustava FBiH i da vide šta u tom smislu mogu uraditi kad je u pitanju presuda Ustavnog suda u predmetu "Ljubić", ali i drugim predmetima.

 

"Mi od tih principa koji su napisani u Ustavu FBiH ne možemo odustati", dodao je Miletić.

 

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
07/06/2018 22:41