beats by dre cheap

PRAVDA ZA DAVIDA

PRAVDA ZA DAVIDA: “Nemojte više bacati zolje, vrijeđati našu inteligenciju i slati mejlom PRIJETNJE SMRĆU”

– Ovo je mali korak i tek danas je prvi put zvanično rečeno da postoje indicije da je David ubijen i svi koji su prikrivali dokaze treba da odgovaraju. Ne želimo da nijedno dijete bude David, a “Davidov trg” će ostati ovdje – poručili su okupljeni sa Trga.PRAVDA ZA DAVIDA: 'Nemojte više bacati zolje, vrijeđati našu inteligenciju i slati mejlom PRIJETNJE SMRĆU' - 1

Protest “Pravda za Davida”, kojim porodica i brojni građani zahtijevaju istinu o smrti mladića Davida Dragičevića, održan je po 72. put na Trgu Krajine. Transparentima: “Istina”, “Pravda”, “Ja sam još samo jedan klinac u getu”, prisutni su dali podršku familiji koja više od dva mjeseca traži odgovor.

 

– Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide. Saučesništvo u ubistvu je teži zločin od ubistva. Mir i dostojanstvo, mi nismo zločinci. David je ubijen. Ja mog sina ne mogu vratiti. Htio bih da zahvalim kao roditelj i čovjek, Branislavu Borenoviću na trudu do sada. Takođe, Adamu Šukalu i Slobodanu Vaskoviću. Mi smo na istom putu – kazao je otac Davida Dragičevića, Davor.

 

Otac se zahvalio medijima koji svako veče izvještavaju o ovom okupljanju. Zatim se obratio ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču.

 

– Prati me koliko hoćeš, ja nemam šta kriti. Samo potvrđuj ono što svi znamo, smatraš da je ovo tvoja privatna država. Jesi li ti svu vlast uzeo u svoje ruke, LSD ti je jeftin, ali nad nećeš navući na tanak led. Samo da me isporovcieaš da i ja budem zločinac. Ja to nisam, ja sam otac Davida Dragičevića. Vi i mi poslije ovoga nećemo živjeti zajedno. Ostajemo ovdje, pravda za Davida – poručio je Davor, na šta su svi prisutni uzvikivali pravda.

alt

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

 

– Nemojte više bacati zolje, nemojte vrijeđati našu inteligenciju. I nemojte slati mejlom prijetnje smrću. Hvala vam svima za podršku koju nam pružate. Skup Pravda za Davida biće održan 7. jula u 19 časova, tražimo istinu kao i do sada dostojanstveno. Ja u MUP ulazim kao u svoju kuću, to su institucije koje postoje radi nas – zaključio je otac preminulog Davida Dragičevića.

 

Svi okupljeni su podigli pesnice u vazduh.

 

– Ovo je mali korak i tek danas je prvi put zvanično rečeno da postoje indicije da je David ubijen i svi koji su prikrivali dokaze treba da odgovaraju. Ne želimo da nijedno dijete bude David, a “Davidov trg” će ostati ovdje – poručili su okupljeni sa Trga.

alt

Foto: Siniša Pašalić

 

Pismo iz Toronta

 

Na Trgu je večeras pročitano i pismo koje je stiglo iz Toronta.

 

– David je moj sin, sva djeca koja su nastradala zbog nekog ko misli da je jači od Boga, od pravde. David je moje dijete koje će doći i zapaliti svijeću za Davida, za Dženana – navedeno je u pismu.

 

“Pravda za Davida, pravda za svu djecu, ostajemo ovdje, idemo do kraja” uzvikivali su prisutni na Trgu držeći pesnice podignute.

 

I večerašnji skup završen je refrenom pjesme “Klinac u getu”, koju su svi okupljeni u glas otpjevali, nakon čega je otac cjelivao Davidovu sliku.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
05/06/2018 21:45