beats by dre cheap

ODRZAN SASTANAK LIDERA STRANAKA S VENECIJANSKOM KOMISIJOM: "NAPRAVLJEN JE KORAK KA PRIVREMENOM RJESENJU SAMO ZA OVE IZBORE..."

ODRŽAN SASTANAK LIDERA STRANAKA S VENECIJANSKOM KOMISIJOM: "Napravljen je korak ka privremenom rješenju samo za ove izbore..."

Na današnjem sastanku lidera SDA, SDP-a, DF-a, SBB-a i HDZ-a BiH sa ekspertima Venecijanske komisije napravljen je korak ka rješenju pitanja provedbe presude Ustavnog suda BiH u predmetu "Ljubić", ali će se raditi o privremenom rješenju koje će se odnositi samo na ove izbore i isključivo na Dom naroda Parlamenta FBiH.ODRŽAN SASTANAK LIDERA STRANAKA S VENECIJANSKOM KOMISIJOM: 'Napravljen je korak ka privremenom rješenju samo za ove izbore...'

Kazao je to nakon sastanka predsjednik SDA Bakir Izetbegović naglasivši da je pomak u pregovorima napravljen uz pomoć prijatelja iz međunarodne zajednice.

 

- Nadam se da ćemo u četvrtak definirati šta je to – kazao je Izetbegović, ali nije mogao govoriti o detaljima.

 

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto je ponovila stav svoje stranke o potrebi poštivanja legitimiteta delegata koji bi bili birani u Dom naroda Parlamenta FBiH, ali i na ostalim nivoima, bez obzira na to da li se radilo o privremenom ili trajnom rješenju.

 

- Danas nismo ništa konkretno zaključili. Tražimo rješenja. Sastanci će se nastaviti. Naši stavovi su takvi da ćemo se potruditi da naša rješenja budu u skladu sa Ustavom, evropskim konvencijama i odlukom Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda – izjavila je Krišto.

 

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je dodao da je na sastanku "dogovoreno da budu optimistični".

 

- Iskreno, meni odgovara atmosfera na sastanku, gdje argumentima svi iznose činjenice. Ja bih volio da smo bliže. Hoćemo li biti, vidjet ćemo. Svako od nas drži svoje pozicije i govori stavove koji su u javnosti bezbroj puta ponovljeni, a to baš i ne vodi ka kompromisu – izjavio je Nikšić.

 

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je kazao da je današnji razgovor bio veoma ozbiljan, konstruktivan i veliki korak naprijed.

 

- Mislim da smo najbliži rješenju za sada i da u ovom trenutku nekim detaljisanjima ne treba baksuzirati ishod cijele priče – zaključio je Radončić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
05/06/2018 16:19