beats by dre cheap

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA: JUZNA KOREJA - BIH 1:3

Prijateljska nogometna utakmica: Južna Koreja – BiH 1:3
Najbolja nogometna selekcija Bosne i Hercegovine savladala je u gostujućoj prijateljskoj utakmici reprezenzaciju Južne Koreje sa 3:1. Sva tri gola, od kojih je treći pravo remek djelo, postigao je Edin Višća.

Višća je doveo je našu reprezentaciju vođstvo od 1:0, nakon dobrog ubačaja sa strane. Džeko je visoko skočio ali nije uspio zahvatiti loptu. Ona je međutim stigla do Višće koji je odličnim udarscem sa strane šalje u mrežu domaćina.

Koreanci su nažalost vrlo brzo izjednačili, a strijelac tog gola bio je Jae-Sung Lee.

Vođstvo našoj selekciji ponovo donosi Višća, koja je dubinskom loptom odlično pronašao Duljević. Ovaj gol postignut je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, koje je završilo vođstvom bh. selekcije od 2:1.

U drugom poluvremenu reprezentativci Južne Koreje krenuli su odlučnije, sa željom da preokrenu rezultat. Sve njihove napade onemogućavala je odbrana BiH, a nekoliko odličnih intervencija imao je golman Šehić.

Već pred kraj utakmice, kada su sa terena povučeni Džeko i Pjanić, u trenucima kada su domaćini pokušavali doći barem do izjednačenja, Višća postiže i treći gol za selekciju koju sa klupe vodi Robert Prosinečki.

Bajić je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Višća, u maniru vrhunskih napadača, dočekuje loptu i iz poluvoleja plasira je u mrežu nemoćnog golmana. Gol za početke sportkih emisija!

Susret je odigran na „Jeonju World Cup“ stadionu koji može da primi 42.477 gledalaca. Taj je stadion izgrađen za potrebe Svjetskog prvenstva koje je održano 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, te su na njemu odigrane tri utakmice Mundijala.

Južna Koreja i Bosna i Hercegovina do sada su se susrele samo jednom. U tom prijateljskom susretu, koji je odigran u Seulu 26. maja 2006. godine, slavili su Koreanci sa 2:0.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
01/06/2018 16:03