beats by dre cheap

STAV AMBASADA, OHR-A I OSCE-A: HDZ BiH I SNSD DIREKTNO ODGOVORNI ZA DALJE SIRENJE KORUPCIJE U BiH

Stav ambasada, OHR-a i OSCE-a: HDZ BiH i SNSD direktno odgovorni za dalje širenje korupcije u BiH


Image result for milorad dodik i dragan covic karikature
Image result for milorad dodik i dragan covic karikature
Image result for milorad dodik i dragan covic karikature

Ambasade Kanade, Francuske, Njemačke, Japana, Nizozemske, Španije, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, OHR i OSCE su duboko zabrinuti zbog, kako navode, očigledne činjenice da u HDZ BiH i SNSD-u ne postoji istinski interes za provođenje odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o krivičnom postupku BiH.

“Jasno je da njih ne brine to što će njihovo nedjelovanje ozbiljno ugroziti borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala u BiH”, navedeno je u saopćenju ambsada i međunarodnih organizacija u BiH, prenosi novinska agencija Patria.

U saopćenju je istaknuto da se HDZ BiH i SNSD, kroz amandmane koje je predložio HDZ BiH, bore za donošenje izmjena Zakona o krivičnom postupku u Parlamentarnoj skupštini BiH koje nisu u skladu sa međunarodnim standardima, a protive se amandmanima koji ispunjavaju te standarde i koji bi osigurali efikasan rad tužilaštava i sudova na nivou BiH. Štaviše, navodi se u reakciji, u Parlamentarnoj skupštini BiH su stvarali proceduralne prepreke za usvajanje bilo kakvih amandmana na Zakon o krivičnom postupku.

“Potpisane ambasade i organizacije smatraju da su takva očigledna nastojanja određenih političkih stranaka da stvore rupe u zakonu, a državnim pravosudnim institucijama oduzmu instrumente da se efikasno bore protiv organiziranog kriminala i korupcije, potpuno neprihvatljiva. Zbog takvog pristupa čelnici tih stranaka i njihovi predstavnici u Parlamentu BiH direktno su odgovorni za moguće dalje širenje organiziranog kriminala i korupcije u cijeloj BiH, na štetu svih građana”, navodi se u reakciji ambasada i međunarodnih organizacija u BiH, prenosi agencija Patria.

Ambasade Kanade, Francuske, Njemačke, Japana, Nizozemske, Španije, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, OHR i OSCE apeliraju na političke stranke u BiH da bez daljnjeg odlaganja usvoje amandmane na Zakon o krivičnom postupku koji su u skladu sa međunarodnim standardima i kojima se ostvaruju promjene koje zahtijeva Ustavni sud.

(Kliker.info-NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
30/05/2018 23:29