beats by dre cheap

REAKCIJA NA DODIKOVU KANDIDATURU ZA CLANA PREDSJEDNISTVA BiH

REAKCIJA NA DODIKOVU KANDIDATURU: „On i Čović žele u državno Predsjedništvo, pa da zajedno sa samog vrha razvale BiH“

„To je čovjek koji tvrdi da ne voli ovu zemlju, da to nije njegova zemlja, da on radi na raspadu ove zemlje“Image result for milorad dodik i dragan covic karikature


„Dodikova kandidatura može se tumačiti samo njegovom potrebom da kada se dočepa tog vrha učini sve što može protiv države Bosne i Hercegovine. Da nastavi još aktivnije opstruirati i raditi sve ono što mu kontekst člana Predsjedništva. On i Čović će uraditi sve što mogu uraditi protiv ove države. Obojica se zato tako grčevito bore za ovu vrstu kandidature, da konačno zajednički sa samog vrha države pokušaju ovoj zemlju stati za vrat“, kazao je profesor Esad Bajtal govoreći o kandidaturi Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH.

 

"To je čovjek koji tvrdi da ne voli ovu zemlju, da to nije njegova zemlja, da on radi na raspadu ove zemlje. Ostaje moralno pitanje, kako neko ko sve to već godinama javno izgovara  i čak tvrdi da ova država ne postoji, kako neko ko sve to javno izgovara može sebi dozvoliti logički apsurd da bude na čelu nečega što ne voli, što ne želi i što ne priznaje. Dakle, to je čisto ljudsko i moralno pitanje, ali dobro, politika je takva kakva jeste", rekao je Bajtal.

 

„Sa druge strane, ako neko želi da uništi ovu zemlju i to ne krije, da razvali ovu državu tvrdeći da nije njegova, onda se prihvatanjem kandidature te vrste da se bude u vrhu države koju ne voliš i nećeš, može tumačiti samo njegovom potrebom da kada se dočepa tog vrha učini sve što može protiv države Bosne i Hercegovine“, dodao je.

 

Kometarišući kandidaturu Željke Cvijanović za predsjednicu RS-a i njene izglede u odnosu na protukandidate, Bajtal je kazao da o tome treba da odluče građani manjeg entiteta.

 

„Pretpostavimo da će napraviti svoj izbor, ali ostaje pitanje da li će se njihov izbor priznati, s obzirom na činjenicu da sadašnja vladajuća struktura ima ogromnu moć tamo. Tu podrazumijevam moć manipulacije izbornim rezultatima. Pitanje je hoće li ta struktura pristati na rezultat koji joj ne odgovara“, rekao je Bajtal.


(Vijesti.ba)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
29/05/2018 17:15