beats by dre cheap

BAKIR IZETBEGOVIC CESTITAO DAN POBJEDE: SLAVIMO POBJEDU CIVILIZACIJE NAD BARBARSTVOM

IZETBEGOVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE: Slavimo pobjedu civilizacije nad barbarstvom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan zlatnih ljiljana.



IZETBEGOVIĆ ČESTITAO DAN POBJEDE: Slavimo pobjedu civilizacije nad barbarstvom
- Na ovaj dan 1945. godine, evropski narodi su zajedničkom borbom, uz pomoć saveznika i sa Istoka i sa Zapada, izvojevali pobjedu nad silama nacizma i fašizma.
 
Na ovaj dan pet godina kasnije francuski ministar Robert Schumann je obznanio viziju saradnje u zajedničkom interesu, u interesu mira kao alternativu sukobima.Time je utemeljen princip koji je učinio Evropu uspješnijom i naprednijom nego ikad, a njene narode opredijelio za saradnju i trajni mir.
 
Bosna i Hercegovina baštini dugu tradiciju antifašizma i zajedničkog života zasnovanog na tolaranciji i jedinstvu različitosti, što su vrijednosti moderne Evrope.
 
Naš cilj je da u skorijoj budućnosti, kroz članstvo u Evropskoj uniji, te vrijednosti dodatno unaprijedimo i Bosnu i Hercegovinu učinimo naprednom, razvijenom, demokratskom zemljom u kojoj će ideja antifašizma i borbe protiv svih vrsta diskriminacije biti trajno opredjeljenje svih aktera društvenog života - poručio je Izetbegović. 
 
Dodao je da obilježavajući Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, "slavimo pobjedu civilizacije nad barbarstvom, pobjedu mira nad sukobima, slobode nad neslobodom i zajedništva i saradnje nad podjelama".
 
- Iste vrijednosti slavimo obilježavajući i Dan zlatnih ljiljana, prisjećajući se najhrabrijih sinova ove zemlje, koji su odbranili njenu opstojnost i cjelovitost, iskazujući pri tome spremnost da se prevaziđu sve podjele, i pruži ruka mira i prijateljstva svakom dobronamjernom čovjeku u ovoj zemlji, i da se bez obzira na gorka iskustva iz prošlosti gradi sretnija budućnost, u kojoj će svoje mjesto imati svi koji žele mir, napredak, sigurnost i blagostanje za generacije koje će nas naslijediti - kaže se u čestitci Izetbegovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
09/05/2018 14:57