beats by dre cheap

MOSTARSKI MUFTIJA DEDOVIC: "SVAKODNEVNO OSJECAMO PRITISAK DA MOSTAR BUDE HRVATSKI STOLNI GRAD I SVE HRVATSKO U NJEMU"

MOSTARSKI MUFTIJA DEDOVIĆ: "Svakodnevno osjećamo pritisak da Mostar bude hrvatski stolni grad i sve hrvatsko u njemu"

Muftija je kazao kako je nepotpisivanje ugovora države BiH sa Islamskom zajednicom dio političkog pritiska HDZ-a u kojem se nalazi i rješenje za Mostar.MOSTARSKI MUFTIJA DEDOVIĆ: 'Svakodnevno osjećamo pritisak da Mostar bude hrvatski stolni grad i sve hrvatsko u njemu'

-Društveno-politički kontekst u kojem se danas nalaze Bošnjaci, prema mišljenju muftije Salema ef. Dedovića, je izuzetno nepovoljan, zbog narastanja nacionalizma, snaženja radikalnih, desnih opcija u susjednim državama, dezintegracijski procesi koji se vode s nivoa vlasti manjeg BH entiteta, dok se politika HDZ-a svim silama nastoji domoći promjena izbornog zakona koji bi bio korak do zaokruživanja trećeg entiteta i korak bliže do cijepanja zemlje i ugrožavanja njenog opstanka.

 

Muftija je kazao kako je nepotpisivanje ugovora države BiH sa Islamskom zajednicom dio političkog pritiska HDZ-a u kojem se nalazi i rješenje za Mostar.

 

„Na taj način se pokušava poslati slika da je rješenja Mostara vrlo blizu. Nije blizu. Mi danas odavde želimo kazati da nije ni blizu, ako će biti na štetu naših interesa, na štetu onoga što smo i koliko nas ima i onoga što je Mostar prošao kroz ovo vrijeme. Ako ostvare svoje ciljeve gdje smo mi onda. Mi ćemo imati samo Jablanicu i Konjic što se tiče bošnjačkog dijela na području Muftijstva. Mi svakodnevno osjećamo pritisak da Mostar po svaku cijenu bude hrvatski stolni grad i sve hrvatsko u njemu. U jugo-zapadnom dijelu našeg Muftijstva, vidjeli smo, ne postoji niko drugi osim jedna nacija i jedan narod. Drugi se ne vide, niti im se otvara bilo kakav prostor na javnoj, društvenoj i političkoj sceni, na bilo kojim javnim funkcijama“, prokomentirao je muftija Dedović, ilustrirajući svoje stavove uključivanjem bošnjačke djece na maškarijadama u Livnu bez pitanja roditelja.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
04/05/2018 23:31