beats by dre cheap

IZETBEGOVIC SA AMBASADOROM HRVATSKE U BiH: "PITANJE PELJESKOG MOSTA TREBA RIJESITI NA OVAJ NACIN"

IZETBEGOVIĆ S AMBASADOROM HRVATSKE U BiH: "Pitanje gradnje pelješkog mosta treba riješiti NA OVAJ NAČIN"

Izetbegović je ponovio ambasadoru Del Vechiju ranije usvojene zvanične stavove Predsjedništva BiH o gradnji “pelješkog mosta”, napominjući da “ovo otvoreno pitanje treba riješiti razgovorima u duhu dobrosusjedskih odnosa i uz garantovanje prava BiH koja joj pripadaju prema Konvenciji UN o pravu mora”.IZETBEGOVIĆ S AMBASADOROM HRVATSKE U BiH: 'Pitanje gradnje pelješkog mosta treba riješiti NA OVAJ NAČIN'

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je danas tokom susreta sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechijom da pitanje gradnje pelješkog mosta treba riješiti razgovorima u duhu dobrosusjedskih odnosa i uz garantovanje prava BiH koja joj pripadaju prema Konvenciji UN o pravu mora.

 

Izetbegović je ocijenio da je neophodno sva otvorena pitanja između dvije zemlje rješavati iskrenim političkim dijalogom, ali i “na nivou stručnih međudržavnih komisija koje bi ponudile konkretna rješenja”.

On je naglasio da je potrebno da taj dijalog bude intenzivniji, te da se odvija uz puno međusobno uvažavanje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

Na današnjem sastanku u Sarajevu konstatovano je da su BiH i Hrvatska prijateljske zemlje, ali da postoji niz otvorenih pitanja čije bi rješavanje doprinijelo da se bilateralni odnosi kreću uzlaznom putanjom, navodi se u saopštenju.

 

Izetbegović je ponovio ambasadoru Del Vechiju ranije usvojene zvanične stavove Predsjedništva BiH o gradnji “pelješkog mosta”, napominjući da “ovo otvoreno pitanje treba riješiti razgovorima u duhu dobrosusjedskih odnosa i uz garantovanje prava BiH koja joj pripadaju prema Konvenciji UN o pravu mora”.

 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o situaciji u BiH i regionu, a tokom razgovora je istaknuto da BiH ima punu podršku Hrvatske na putu evroatlantskih integracija.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
03/05/2018 18:12