beats by dre cheap

FUP O NAPADU NA ZORANA ČEGARA ISPRED PARLAMENTA FBiH

FUP O NAPADU NA ZORANA ČEGARA ISPRED PARLAMENTA FBiH: Pružena mu je ljekarska pomoć, a napadač je...

Federalna uprava policije oglasila se saopćenjem vezano za jučerašnja dešavanja ispred Federalnog parlamenta kada je Hajriz Doglod napao komandanta podrške pri Jedinici za zaštitu lica i objekata FUP-a Zorana Čegara.
FUP O NAPADU NA ZORANA ČEGARA ISPRED PARLAMENTA FBiH: Pružena mu je ljekarska pomoć, a napadač je... - 1Hajriz Doglod

- U cilju objektivnog informisanja javnosti, obavještavamo vas da je dana 17.04.2018 godine prilikom izvršavanja redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Federalne uprave policije, a koje se odnose na zaštitu štićenog objekta Parlamenta  Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, oko 17.45 sati za vrijeme zasjedanja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo je do pokušaja nasilnog ulaska u zgradu Parlamenta FBiH od strane jednog broja osoba koje su učestvovali na protestima ispred zgrade Parlamenta F BiH.

 

U tim okolnostima lice D.H (1968) iz Zenice, izvršilo je fizički napad  na  policijske službenike neposredno na ulazu u objekat Parlamenta FBiH, te  je tom prilikom  nanio teške tjelesne povrede načelniku Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije, kojem je ukazana ljekarska pomoć na Klinici uregentne medicine UKC Sarajevo – stoji u saopćenju.

 

Ističu da "zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. "Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti" KZ FBiH,  od strane policijskih službenika MUP Kantona Sarajevo slobode je lišeno lice D.H.(1968) iz Zenice,  protiv kojeg je nakon kriminalističke obrade podnijet Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo".

 

- Osoba D.H je  evidentirana  kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a isti je 2013. godine zbog većeg broja izvršenih  krivičnih djela bio predmetom kriminalističke obrade Federalne uprave policije. Također želimo informirati javnost da Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, dana 17.04.2017 godine, nije uopšte bila angažirana u okviru osiguranja,  niti je vršila bilo kakve aktivnosti u vezi sa istim – zaključuje se u saopćenju.

 

Kako je naš portal pisao radi se o Hajrizu Doglodu, koji se predstavio kao ratni major, koji je medijima izjavio da je sa ostalim demonstrantima pokušao ući u zgradu Parlamenta FBiH, nakon čega je došlo do sukoba sa komandirom policije

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
18/04/2018 23:20