beats by dre cheap

SLUCAJ BOZE LJUBICA

A DI JE TU IZBORNI ZAKON, ISUSA TI?!: Božo Ljubić tokom glasovanja "zbrisao" iz Sabora; prije pet godina u PARLAMENTU BIH PODRŽAO ISTANBULSKU KONVENCIJU!

Budući da se u posljednje vrijeme Katolička crkva u Hrvatskoj snažno pobunila protiv Istambulske konvencije, pitanje je zašto su katolički autoriteti u BiH bili tolerantni prema njenom usvajanju u Parlamentu BiH?!
A DI JE TU IZBORNI ZAKON, ISUSA TI?!: Božo Ljubić tokom glasovanja 'zbrisao' iz Sabora; prije pet godina u PARLAMENTU BIH PODRŽAO ISTANBULSKU KONVENCIJU! - 1


Hrvatski Sabor danas je većinom od preko 100 glasova ratificirao famoznu Istanbulsku konvenciju oko koje se u posljednjih nekoliko mjeseci vodio pravi politički rat i zbog koje je došlo do raskola unutar vladajuće većine predvođene HDZ-om, kao i ozbiljnog sukoba između Vlade Andreja Plenkovića i Katoličke crkve.

 

Protiv Istanbulske konvencije, koja po njihovom mišljenju uvodi rodnu ideologiju u hrvatsko zakonodavstvo, glasalo je desetak poslanika HDZ-a, pripadnika takozvanog tvrdog, konzervativnog krila te stranke, među kojima su najistaknutiji potpredsjednik stranke Hercegovac Milijan Brkić Vaso, te bivši ministri vanjskih poslova Davor Ivo Stier i Miro Kovač.

 

Zanimljivo je bilo držanje Bože Ljubića, koji jednostavno nije došao na sjednicu Sabora na kojoj se glasalo o Istanbulskoj konvenciji. Iako je prethodnih dana  Ljubić uredno sjedio na svom mjestu u Hrvatskom Saboru, danas se negdje sklonio, vjerujući da je to najbolje  rješenje, te da se tako neće zamjeriti nijednoj od suprotstavljenih frakcija u HDZ-u Hrvatske. 

 

Međutim, zanimljivo je da je Božo Ljubić jednom već glasao o Istanbulskoj konvenciji: bilo je to prije pet godina, 2013. kada je Istanbulska konvencija zajedno s još četiri međunarodna ugovora glatko usvojena na Predstavničkom domu Parlementarne skupštine BiH,  sa 34 glasa za i samo tri suzdržana.  

 

Budući da se u posljednje vrijeme Katolička crkva  u Hrvatskoj snažno pobunila protiv Istanbulske konvencije, pitanje je zašto su katolički autoriteti u BiH bili tolerantni prema njenom usvajanju u Parlamentu BiH?!

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
13/04/2018 23:15