beats by dre cheap

PREOKRET: MINISTAR ODBRANE SAD: "PENTAGON NEMA DOKAZ O UPOTREBI HEMIJSKOG ORUZJA U DUMI"

PREOKRET: Ministar odbrane SAD: “Pentagon nema dokaz o upotrebi hemijskog oružja u Dumi”


– Tragamo za stvarnim dokazima – rekao je Mattis na saslušanju u Kongresu i upozorio da je jedan od prioriteta za američki napad sprečavanje eksalacije rata u zemlji.PREOKRET: Ministar odbrane SAD: 'Pentagon nema dokaz o upotrebi hemijskog oružja u Dumi' - 1


Ministar odbrane SAD Jim Mattis izjavio je da Pentagon nema dokaza da je u sirijskoj Dumi upotrebljen sarin ili hlor.

 

Mattis je danas pred Kongresom rekao da američka vojska nema dokaza da li su sarin ili hlor upotrebljeni u navodnom hemijskom napadu u sirijskoj Dumi i dodao da je jedini dokaz Pentagona da se ovaj incident desio došao sa društvenih mreža i izvještaja medija.

 

Dan nakon najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji i objave prvog čoveka SAD Donalda Trampa da se “Rusi pripreme za udar američkih raketa”, svijet sa neizvjesnošću prati dešavanja u Siriji.

 

– Bilo je nekoliko ovih napada. U mnogim slučajevima, znate, mi nemamo trupe, nismo angažovani tamo na terenu, tako da ne mogu da vam kažem da imamo dokaze, iako smo imali dosta pokazatelja iz medija i društvenih mreža da su upotrebljeni hlor ili sarin – odgovorio je Mattis na pitanje o napadu na sirijski grad Duma, javlja “Sputnjik”.

Jim Mattis: US still waiting on evidence of Syria chemical attack https://t.co/AlQNeAn5Uqpic.twitter.com/0tYMvTCqsM

— Washington Examiner (@dcexaminer) April 12, 2018

 

On je dodao da vjeruje da se u Siriji dogodio hemijski napad i da SAD žele inspektore na zemlji koji bi sakupili dokaze.

 

– Tragamo za stvarnim dokazima – rekao je Mattis na saslušanju u Kongresu i upozorio da je jedan od prioriteta za američki napad sprečavanje eksalacije rata u zemlji.

 

Švedska predložila rezoluciju SB UN o Siriji

 

Švedska je danas predložila rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija, kojom bi se od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša zatražilo da u Siriju pošalje tim za razoružanje na visokom nivou koji bi riješio “sva otvorena pitanja o upotrebi hemijskog oružja jednom za svagda”.

 

Petnaestočlani Savet bezbjednosti UN u utorak nije usvojio tri nacrta rezolucija o napadima hemijskim oružjem u Siriji, podsjeća Rojters.

 

Rusija je tada stavila veto na prijedlog rezolucije SAD, dok za dva ruska nacrta rezolucija nije bilo dovoljno glasova da bi bili usvojeni.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
12/04/2018 20:58