beats by dre cheap

EVROPSKO VIJECE DEMASKIRALO MILORADA DODIKA: ,,SRPSKA CAST" JE KRIMINALNA ORGANIZACIJA POVEZANA S RUSKIM SLUZBAMA!

EUROPSKO VIJEĆE DEMASKIRALO DODIKA: „Srbska čast“ je kriminalna organizacija povezana s ruskim službama!

I Europsko vijeće za vanjske odnose analizirao je "Srbsku čast" koja je nastala u tzv. humanitarnom ruskom centru u Nišu
EUROPSKO VIJEĆE DEMASKIRALO DODIKA: 'Srbska čast' je kriminalna organizacija povezana s ruskim službama!

Prema njima, nisu to nikakvi humanitarci niti mirotvorci, nego organizirane kriminalne grupe koje su instrument za različite svrhe od "pranja" novca, cyber napada, provođenja političkog utjecaja kao i izvođenje ciljanih atentata za račun Kremlja kao sastavni dio obavještajnih aktivnosti ruskih službi.

U analizi se navodi kako su naslonjeni na ruske službe, a to potvrđuju i podaci da su nastali i da borave u humanitarnom ruskom centru u Nišu. Koriste rusku uniformu, kao što je bio slučaj i za vrijeme svečanog defilea u Banjoj Luci, organiziranog u čast „Dana Republike Srpske“.
 
Da je ruski utjecaj na prostoru Balkana prisutan i da s vremena na vrijeme destabilizira zemlje regiona moglo se, kako navode, vidjeti i u Crnoj Gori i Makedoniji. Tome treba dodati i prisustvo Kozaka u vrijeme prošlih općih izbora u BiH koji su se predstavljali kao folklorna grupa, a naknadno je ustanovljeno da su u Banjoj Luci boravili radi zaštite Milorada Dodika i njegovog opstanka na vlasti.
 
Tako je u analizi koja je rađena za potrebe Europskog parlamenta (EPRS), o utjecaju Moskve na Srbiju, posebno na Kosovo, zatim Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju, ali i za BiH, navedeno kako je Rusija preko grupe Kozaka pripremala nerede u Republici Srpskoj u slučaju da Milorad Dodik 2014. godine izgubi na izborima, prenosi BNTV.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
24/01/2018 15:37