beats by dre cheap

DRAGAN COVIC SA KINEZIMA U MOSTARU, KOLINDA GRABAR-KITAREVIC SA HRVATIMA U ENTITETU RS-a

PORAZ HDZ-ove POLITIKE U BiH: „Čović sa Kinezima, Kolinda sa Hrvatima u RS-u“

U zajedničkom obraćanju javnosti nakon održanog sastanka između članova Predsjedništva i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović odgovarajući na pitanja novinara o položaju Hrvata u entitetu sa srpskom većinom kazao je da Hrvata u RS-u nažalost ima koliko ih ima, da se ipak može potaknuti povratak, ali i dodao kako nikome neće "dopustiti da na tome gradi neki politički položaj"PORAZ HDZ-ove POLITIKE U BiH: 'Čović sa Kinezima, Kolinda sa Hrvatima u RS-u' - 1

Koliko je Dragan Čović zapravo bio ozbiljan kada je govorio o poticanju povratka Hrvata u entitet sa srpskom većinom, o tome najbolje govori posjeta Kolinde Grabar-Kitarović Derventi, koja je od strane medija iz Hrvatske bila propraćena sa naročitom pozornošću. Tako Nova TV podsjeća da je sa područja RS-a protjerano 85 posto Hrvata i da su onim Hrvatima koji ipak još uvijek preživljavaju u tome entitetu ukinuta sva moguća ljudska prava.

 

Predsjednica Hrvatske je poslala poruku Hrvatima da ostanu na svojoj djedovini i da se bore za svoja prava te da će imati maksimalnu podršku iz Hrvatske. Dogovorili su i sastanak s predsjednicom u Zagrebu, u njezinom Uredu, da pokušaju nešto napraviti. 

 

Rame uz rame sa predsjednicom Hrvatske nije stajao lider HDZ-a Dragan Čović, koji navodno smatra da treba potaknuti povratak, kao što Čović stoji uz predsjednicu Hrvatske kada traži ekskluzivitet u predstavljanju Hrvata, oslanjajući se na dio hercegovačkih Hrvata koje kontroliše.

 

Međutim, očito je, u što se i zvanični Zagreb mogao uvjeriti, da je Dragan Čović Hrvate iz entiteta sa srpskom većinom, ostavio na milost i nemilost Miloradu Dodiku, istom onom Dodiku zbog kojeg se Hrvati iz tog entiteta žale zvaničnom Zagrebu da su uskraćeni za sva ljudska prava, svjesni da je Čović prodao sve Hrvate u Bosni i Hercegovini osim one koje je kupio na ovaj ili onaj način.

 

Koliko je Čoviću i doista stalo do Hrvata u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, ponajbolje govori i to da je Čović, tek potom što je u zgradi Predsjedništva BiH pozvao predsjednicu Hrvatske da obiđu Hrvate u RS-u zajedno sa ministrom izbjeglica u RS-u Davorom Čordašom, predsjednicu Hrvatske "ispratio" na taj put, a lično se zaputio u Mostar zbog neodloživih obaveza povodom obilježavanja Kineske nove godine, odnosno nužnog prisustva muzičko-plesnom spektaklu u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, kojemu je Čović prisustvovao, dok je predsjednica Hrvatska sa sobom iz Dervente nosila ne baš prijatne utiske o položaju hrvatskog naroda u tome entitetu.

 

Naroda koji zna da svome članu Predsjedništva nije preči od Kineske nove godine. Znaju li to i u Zagrebu? Nakon posjete Kolinde Grabar-Kitarović i Čovićeve najluđe kineske noći, morali bi znati.

 

(Vijesti.ba)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
19/01/2018 16:32