beats by dre cheap

MILAN DUNOVIC: ,,DRAGAN COVIC U 5. OSNOVNE NIJE NAUCIO STA JE DEMOKRATIJA, NE NUDI NISTA, SAMO..."

DUNOVIĆ ZA N1: „Čović u 5. osnovne nije naučio šta je demokratija, ne nudi ništa, samo...“

Potpredsjednik Federacije BiH i član Demokratske fronte Milan Dunović bio je gost jutarnjeg programa N1 televizije
DUNOVIĆ ZA N1: 'Čović u 5. osnovne nije naučio šta je demokratija, ne nudi ništa, samo...'

On je, između, ostalog komentarisao HDZ-ov prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

 

"Dragan Čović direktno radi protiv države u kojoj je član Predsjedništva, čak najavljuje blokadu države nakon izbora 2018. godine što nisu korektne izjave.

 

Čović sve građane BiH, samim tim i Hrvate, želi odvesti u blokadu, demonstraciju sile u kojoj demokratija ne postoji i u kojoj kaže 'izbori mogu biti samo ako se meni rezultati svide'.

 

Čović u petom osnovne nije naučio šta je demokratija", smatra Dunović.

 

Gost Novog dana smatra da „prijedlog HDZ-a o izmjenama Izbornog zakona BiH predstavlja završetak etničke podjele građana“:

 

"Bili bismo u situaciji da brojimo krvna zrnca glasačima. Taj prijedlog bi nas vratio u ratna ili predratna vremena."

 

Željko Komšić je prošle sedmice najavio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH, što je izazvalo buru komentara.

 

"Željko Komšić i Dragan Čović su predstavnici dvije suprotstavljene politike u BiH. Komšić je reprezent građanskog viđenja BiH, a Čović smatra da isključivo nacionalna prava su prava koje građani BiH trebaju imati.

 

Treba neko da vam dozvoli da se izjasnite kao jedan od tri naroda, a ostale niko i ne računa. To je sve što nudi koncept Dragana Čovića. Ne nudi ništa, samo nacionalno izjašnjenje", rekao je Milan Dunović.


////////////////////////////////////////


Jelena Lovrić : Plenkoviću, niste premijer Bosne i Hercegovine!

„Pozivam sve koji to mogu da pomognemo Hrvatima u Bosni i Hercegovini na izborima u oktobru ove godine – pozvao je iz Splita, s pompezne proslave HDZ-ove obljetnice, Andrej Plenković.

Piše : Jelena Lovrić (Nacional)

Poziv se, kao što je sam precizirao, odnosi na sve osobe s dvojnim državljanstvom, porijeklom iz BiH koje žive u Hrvatskoj, da izađu i glasaju na izborima u susjednoj državi. Najavio je također da će se njegova stranka posebno angažirati kako bi što veći broj „naših ljudi“ svojim glasovima pomogao izbornom uspjehu „sestrinskog“ HDZ-a. Bratski mu je sekundirao Dragan Čović, šef bosanskohercegovačkog HDZ-a, tvrdeći „jedna smo stranka i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini“.

Suprotno Plenkovićevim i Čovićevim porukama, Hrvatska i Bosna i Hercegovina nisu jedno, nisu jedna država, kako bi to njihove izjave implicirale. Niti su izbori u Bosni i Hercegovini Plenkovićevi izbori. Niti bi se u izbore u drugoj državi njegov HDZ trebao uključivati. Ni hrvatski premijer ni njegova stranka nemaju pravo na takav prekogranični angažman. Najava desanta na birališta u Bosni i Hercegovini grubi je izraz uplitanja u unutarnje stvari druge države. Od koje će najveću štetu trpjeti bosanskohercegovački Hrvati.

Službeni Zagreb takvim nepametnim i skandaloznim porukama omalovažava i zapravo vrijeđa susjednu državu. Što se, izgleda, više ne može smatrati slučajnim incidentom, nego politikom aktualne, HDZ-ove vlasti. Nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović pokušala, posve nediplomatski, da u Ankari izlobira pritisak na Sarajevo, ovo je već druga provokacija slične vrste u kratkom roku. Hrvatska je predsjednica, naime, prošlog tjedna odletjela u Tursku s otvorenim najavama da će od predsjednika Erdogana tražiti intervenciju u korist promjene bosanskohercegovačkog izbornog zakona.

Pritisak nije uspio. Umjesto slamanja Bošnjaka, šefica je hrvatske države dobila pouku iz političke korektnosti. Čovjek koji se inače ponaša poput sultana, odbio je da o Bosni i Hercegovini razgovara bez znanja i iza leđa te države. Odmah je nazvao Sarajevo i dogovorio trilateralu, a svoju je gošću podučio da uređenje BiH smatra unutarnjom stvari naroda te zemlje, u što se on neovlašteno ne bi miješao. Vjerovali mu ili ne, ali tu bi lekciju i hrvatska predsjednica i premijer morali usvojiti. Jer, izjave i potezi koji ne mogu biti shvaćeni drugačije nego kao izraz grubog nepoštovanja državne suverenosti Bosne i Hercegovine govore prije svega o njihovim političkim deficitima“, piše Lovrić.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
15/01/2018 15:35