beats by dre cheap

TOMISLAVA NIKOLICA PROGLASITI "PERSONOM NON GRATA U BOSNI I HERCEGOVINI"

BURNE REAKCIJE NA GOVOR NIKOLIĆA U BANJOJ LUCI: "Proglasiti ga personom non grata u BiH"

"Izjava bivšeg predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića je otužna izjava, kojom želi pobuditi nadu jednog broja stanovnika o nekoj nezavisnoj Republici Srpskoj", naveo je Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA.
BURNE REAKCIJE NA GOVOR NIKOLIĆA U BANJOJ LUCI: 'Proglasiti ga  personom non grata u BiH'


Image result for tomislav nikolic cetnik 1992 u bih

Image result for tomislav nikolic cetnik 1992 u bih


Image result for tomislav nikolic cetnik 1992 u bih


Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) očekuje od institucija BiH da bivšeg predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića proglase personom non grata jer je više puta izrekao separatističke nakane, saopćeno je iz te stranke.

 

SBiH najoštrije osuđuje današnje Nikolićevo obraćanje u Banjoj Luci.

 

Izjavom da  „za predsjednika Srbije, dva najveća izazova su RS i Kosovo i Metohija. Ako je put da se RS i Srbija približe i ujedine, od srca vam želim samostalnost i nezavisnost“, Tomislav Nikolić je ponovo potpirivao separatističke tenzije u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, naglašava SBiH.

 

Komentirajući izjavu bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića koji je Republici Srpskoj (RS) od srca poželio samostalnost i nezavisnost, generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Irfan Čengić izjavio je da je Nikolić politički istrošena ličnost koja je mandat potrošila na gafove i pokazala neposjedovanje elementarnog znanja.

 

"Očito je da mu politika ne ide od ruke i takva persona, ismijana i u Srbiji odakle dolazi, nije vrijedna pažnje. Nikoliću bi pametnije bilo da se posveti pečenju rakije, jer samo to zna da radi u životu. BiH je nedjeljiva i međunarodno priznata suverena država. Nema nikakvog razlaza u BiH, niti mirnog, niti nasilnog", kazao je Čengić. 

 

"Izjava bivšeg predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića je otužna izjava, kojom želi pobuditi nadu jednog broja stanovnika o nekoj nezavisnoj Republici Srpskoj", naveo je Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA.

 

Podsjetimo, bivši predsjednik Srbije je kazao: "Ako je put da se ujedinimo vaša samostalnost i nezavisnost, od srca vam želim samostalnot i nezavisnost. S tog puta ne smije se skrenuti. I bit će još 100 prepreka, ali mi smo samo oni ljudi koji idu ispred volje naroda, a ona je jasna – Srbija i RS odlučivat će zajednički o zajedničkoj sudbini".

 

"Nama je dobro poznato da to nije mogao realizirati Nikolić, današnji političar u penziji, kada je bio i u vojnoj i u političkoj snazi, da realizuje velikosrpsku ideju", pojasnio je Osmanović.

 

"Niti će to moći bilo ko u pogledu pokušaja cijepanja BiH. Otužno je to da je upravo ta ideja stvaranja nezavisne države i Velike Srbije dovela do agresije na Bosnu i Hercegovinu, dovela je do genocida i velikog broja žrtava kod svih građana BiH", izjavio je Osmanović.

 

 

"Ponovo se podgrijavaju velikosrpske hegemonije. Ono što treba da bude glavna poruka iz Beograda to je Dejton, uspostava i dalja gradnja mira i povjerenja, kako unutar BiH, tako i između Sarajeva i Beograda", naveo je Osmanović.

 


/////////////////

SVI MEDIJI U SRBIJI IGNORISALI DAN RS: Celulit Goge Sekulić važnija vijest od Dodikove fešte (FOTO)

Ni Telegraf nije procijenio da je Dan RS zaslužio mjesto u udarnim vijestima. Ali zato jesu sljedeće: misteriozno drvo, vozni park Zvezdinih fudbalera, celulitu Goge Sekulić, zanimljivosti iz zoološkog vrta, zalazak sunca na Dunavu te najskupljim dijelovima junetine.


SVI MEDIJI U SRBIJI IGNORISALI DAN RS: Celulit Goge Sekulić važnija vijest od Dodikove fešte (FOTO)

I površan pregled najčitanijih portala u Srbiji,  tokom obilježavanja 9. januara, pokazao je za Milorada Dodika poražavajuću realnost koliko medijima iz Beograda značajan Dan RS.

 

Kurira je kao glavnu vijest postavio tekst: “POGLEDAJTE ŠOKANTAN VIDEO SA ŽURKE: Darko Lazić snimljen dok ŠMRČE!” Pored ove, još dvije vijesti su se našle na centralnom mjestu – jedna je vezana za kviz Potera, a druga za rijaliti Zadruga.

 

Dan RS je svoje mjesto našao tek nakon ovih “udarnih” vijesti, u istoj ravni sa tekstom u kojem se pokazuje luksuzna vila proslavljenog fudbalera Srbije Mateje Kežmana.

 

Ništa bolje se nije "pokazao"  ni Vučićev Informer, na čijem udarnom slajderu su vijesti o tragično nastradaloj pjevačici Jeleni Marjanović, “žutim hejterima” iz DS-a, Putinovim poduhvatima, situaciji u Crvenoj zvezdi, američkom satelitu, Siriji, saobraćajki, Jokiću, Britanskim “čačkanjima” Rusije, beogradskom aerodromu, Trumpu…

 

Iako na sajtu Blica postoji podrubrika Republika Srpska, gdje novinari iz banjalučke redakcije ažurno prate događaje iz RS-a, u pet udarnih vijesti nije bilo izvještaja o proslavi Dana RS.

 

Redakcija portala Alo za udarne vijesti je izdvojila spekulaciju o mogućem povratku Mire Marković u Srbiju, rastanku pjevača Rade i Harisa, pljački u Kataru, vijesti iz rijalitija Zadruga…

 

Ni Telegraf nije procijenio da je Dan RS zaslužio mjesto u udarnim vijestima. Ali zato jesu sljedeće: misteriozno drvo, vozni park Zvezdinih fudbalera, celulitu Goge Sekulić, zanimljivosti iz zoološkog vrta, zalazak sunca na Dunavu te najskupljim dijelovima junetine.

 

 

Za kraj, B92 je na centralnu poziciju stavio govor bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića sa današnjeg obilježavanja 26. rođendana Republike Srpske.

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
09/01/2018 22:16