beats by dre cheap

JOS IM SAMO RS TREBA: VUCIC, BRNABIC I DACIC NE DOLAZE NA OBILJEZAVANJE 9. JANUARA, ALI ZATO DOLAZI TOMA GROBAR

JOŠ IM SAMO RS TREBA: Vučić, Brnabić i Dačić ne dolaze na obilježavanje 9. januara, ali zato dolazi Toma Grobar

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće prisustvovati obilježavanju Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim; ova informacija potvrđena je za N1 u Predsjedništvu Srbije, a na svečanost neće ići ni premijerka Srbije Ana Brnabić, kao ni ministar vanjskih poslova Ivica DačićJOŠ IM SAMO RS TREBA: Vučić, Brnabić i Dačić ne dolaze na obilježavanje 9. januara, ali zato dolazi Toma Grobar - 1

Image result for TOMISLAV NIKOLIC U RATU 1992 U BiHTo je druga godina kako Vučić ne prisustvuje obilježavanju Dana RS, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. Vučić je na obilježavanju Dana RS bio 9. januara 2016., tada kao predsjednik Vlade.

 

U Banjoj Luci sutra neće biti ni predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Odlučeno je da u ime Vlade u Banju Luku ide potpredsjednik i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je za N1 da neće u Banju Luku zbog, kako je naveo, obaveza u Beogradu. Inače, za sutra je zakazan sastanak šefova diplomatija Italije, Albanije i Srbije u Beogradu.

 

Obilježavanju Dana RS, kao i prošle godine, prisustvovaće Tomislav Nikolić, poznat i kao Toma Grobar, ali sada kao predsjednik Nacionalnog savjeta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

 

U kabinetu ministra odbrane Aleksandra Vulina potvrđeno je da će sutra u Banjoj Luci prisustvovati obilježavanju dana RS.

 

Ustavni sud BiH je 26. novembra 2015. godine utvrdio da je neustavan 9. januar kao dan RS, a Komisija za provođenje referenduma je 25. septembra 2016. provela referendum o 9. januaru, iako je Ustavni sud BiH zabranio njegovo održavanje i zatim poništio rezultate izjašnjavanja građana.

 

(SB/N1)

 

///////////////////////////////////

Tužilaštvo BiH : U Minhenu uhapšen Milorad Obradović zbog ratnih zločina u Prijedoru


Postupajući na temelju međunarodne potjernice raspisane na zahtjev Tužilaštva  BiH, policijski organi SR Njemačke, na području Minhena, identifikovali  su i lišili slobode osumnjičenog Obradović Milorada zv.“Stiven“ rođenog 06.1.1967. godine u Prijedoru.

Osumnjičeni Milorad Obradović je pod istragom Tužilaštva BiH  i osumnjičen je da je u mjesecu julu 1992. godine učestvovao u nezakonitom lišenju slobode oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Miska Glava, općina Prijedor, koju su nakon toga sprovedeni u zarobljeništvo te strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe-Ljubija.

Također, osumnjičeni se tereti da je lično i direktno, pucajući iz vatrenog oružja na stadionu  F.K. Rudar, ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti.

Pravosudni organi Njemačke već su pokrenuli  ekstradicionu proceduru za izručenje osumnjičenog i u narednom periodu očekuje se njegovo izručenje pravosuđu BiH, radi procesuiranja za navedeni ratni zločin.

Pravosuđe BiH, za navedenim osumnjičenim je tragalo više mjeseci, a postojala su operativna saznanja, da se nalazi u inostranstvu. U okviru istog predmeta, jedan osumnjičeni nedavno je lišen slobode na području Crne Gore.

Zbog navedenog ratnog zločina, u Tužilaštvu BiH i Sudu BiH, vodi se postupak u predmetu protiv Slobodana Taranjca i dr.

Tužilaštvo BiH, skupa sa partnerskim agencijama u BiH, zemljama regiona i diljem svijeta, poduzima aktivnosti na lociranju, lišenju slobode i izručenju Bosni i Hercegovini, osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze u inozemstvu.

(Kliker.info-NAP)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
08/01/2018 17:55