beats by dre cheap

PROF. DR. DENIS ZVIZDIĆ ODGOVORIO KOLINDI GRABAR-KITAROVIĆ

ZVIZDIĆ ODGOVORIO KOLINDI I ZEMANU: "U BiH se ne vijore zastave Islamske države, to su paušalne i neodgovorne tvrdnje"!

U BiH se ne vijore zastave Islamske države i nije tačna informacija da u BiH ima 5.000 ili 10.000 terorista, to su paušalne ocjene, kazao je danas na konferenciji za medije Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, a nakon sastanka sa Draganom Mektićem, ministrom bezbjednosti BiH i direktorima obavještajno-bezbjednosnih agencija sa nivoa BiH.



ZVIZDIĆ ODGOVORIO KOLINDI I ZEMANU: 'U BiH se ne vijore zastave Islamske države, to su paušalne i neodgovorne tvrdnje'!

///////////////////

Image result for sporazum dragisa cvetkovic i vladko macek fotos

Sporazum Cvetkovic, Macek o podjeli BiH
///////////////////////////

Image result for hitler pavelic fotos

Sporazum Pavelic , Hitler o podjeli BiH i stvaranju NDH

/////////////////////////////
RAZARACI BOSNE I HERCEGOVINE



Image result for dragan covic karikature fotos
Image result for dragan covic karikature fotos


Image result for dragan covic karikature fotos


Image result for dragan covic karikature fotos


Image result for dragan covic karikature fotos


Zvizdić tvrdi da izjave nekih susjeda ne koindiciraju sa podacima koje imaju obavještajno-bezbjednosne agencije u BiH kada je u pitanju terorizam.

 

On je naglasio da BiH ne želi ulaziti u dnevnopolitičke rasprave.

 

„Ne želimo da reagujemo na pojedine izjave koje su u funkciji političkih ili predizbornih kampanja zemalja regiona ili zemalja EU. Želimo da damo institucionalni odgovor na sve izjave koje su vezane za sigurnosnu situaciju u BiH, odnosno odgovor baziran na relevantnim činjenicama, podacima koje naše agencije razmijenjuju sa agencijama iz susjedstva, EU i svijeta. Saradnja naših sigurnosnih agencija sa partnerima u susjedstvu, EU, SAD, Interpolom, Europolom je na zavidnoj razini i raspolažemo s relevatnim podacima koji pobijaju tvrdnje koje smo mogli čuti od zvaničnika zemalja regiona, ali i zemalja EU. Razgovarao sam s određenim brojem ljudi iz akademske zajednice, profesorima koji se bave pitanjem sigurnosti i terorizma“, rekao je Zvizdić.

 

Naglasio je da od 143 teroristička akta koja su se dogodila u 23 zemlje Evrope i svijeta, a iza kojih stoji ID, nije učestvovao niko ko ima bilo kakve veze sa BiH.

 

„To demantira sve koji govore o BiH kao o mogućoj bazi terorizma. U BiH se ne vijore zastave ID-a. To je paušalna izjava u svrhu predizbornih i političkih aktivnosti. Nema podataka da u BiH imamo 5 ili 10.000 radikaliziranih osoba. Demantujemo takve podatke. Ako neko ima takve podatke, pozivamo pogotovo naše susjede, da se takvi podaci dostave našim sigurnosnim službama. Sigurnosne službe susjeda nikada nisu poslale takve podatke. Zbog toga takve izjave smatramo paušalnim i da imaju političku pozadinu“, poručio je Denis Zvizdić.

 

On je naglasio da niko nije zaštićen od teroizma, ali da je  vrlo ohrabrujuća činjencia da u posljednjih 18 mjeseci niko iz BiH nije otišao na strana ratišta.

 

Pohvalio je sigurnosne agencije u BiH podcrtavši da imaju jako dobre rezultate.

 

On je za kraj kazao da poziva institucije u BiH da utvrde tačnost ili netačnost navoda o terorističkim kampovima i pojedincima u BiH, te da takve osobe budu u skladu sa zakonom sankcionirane jer predstavljaju jednu vrstu protuustavnog djelovanja.

 

"Opasnost od terorizma u BiH nije ništa veća nego bilo gdje drugo u regionu, Evropi i svijetu", istakao je Zvizdić. 

 

Inače, danas je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na posredan način demantirao i koordinator EU za antiterorizam Gilles de Kerchove koji je rekao da među pripadnicima Islamske države ima oko 2.500 boraca iz svih država Evrope.

 

De Kerchove je rekao njemačkom listu "Welt" da je ova ekstremistička grupa nekada imala 5.000 evropskih boraca u Iraku i Siriji. On je dodao da se oko 1.500 boraca vratilo kućama, a da je 1.000 ubijeno.

 

Ovaj zvaničnik je rekao da će mnogi koji su ostali, uz islamiste poginuti u borbama ili će ih džihadisti ubiti ukoliko dezertiraju. Neki od njih mogli bi da pređu u druge zone konflikata, poput Somalije ili Jemena.

 

Prema procjenama SAD, Islamska država trenutno ima 13.000 boraca u Siriji i Iraku, prenio je AP.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
12/09/2017 16:05