beats by dre cheap

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO ANUBiH: MILOŠ TRIFKOVIĆ PREDSJEDNIK, ZIJO PAŠIĆ GENERALNI SEKRETAR

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO ANUBIH: Miloš Trifković predsjednik, Zijo Pašić generalni sekretar

Skupština Akademije nauka i umjetnosti BiH danas je za predsjednika Akademije, za naredni trogodišnji period, od 1.septembra 2017. do 1.septembra 2020., izabrala akademika Miloša Trifkovića, potpredsjednice su akademkinje Lidija Lincender Cvijetić i Adila Pašalić-Kreso, a generalni sekretar ANUBiH je akademik Zijo Pašić.

Akademik Miloš Trifković izabran za predsjednika ANUBiH

//////////////////////

Na Izbornoj skupštini ANUBiH, za trogodišnji mandatni period, potvrđen je i izbor sekretara odjeljenja koji su ranije izabrani na sjednicama odjeljenja ANUBiH.

 

Član Predsjedništva iz Odjeljenja tehničkih nauka je akademkinja Branislava Peruničić, član Predsjedništva iz Odjeljenja humanističkih nauka Vladimir Premec, član Predsjedništva iz Odjeljenja društvenih nauka je dopisni član Miodrag Simović, član Predsjedništva iz Odjeljenja umjetnosti akademik je Ivan Štraus, član Predsjedništva iz Odjeljenja medicinskih nauka je akademik Husref Tahirović, a član Predsjedništva iz Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka je dopisna članica Mirjana Vuković.

 

- Za sekretare odjeljenja ANUBiH potvrđeni su akademik Ivan Cvitković (sekretar Odjeljenja društvenih nauka), akademik Esad Duraković (sekretar Odjeljenja humanističkih nauka), akademik Muhidin Hamamdžić (sekretar Odjeljenja medicinskih nauka), akademik Enver Mandžić (sekretar Odjeljenja tehničkih nauka), akademik Abdulah Sidran (sekretar Odjeljenja umjetnosti), akademik Taib Šarić (sekretar Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka) - saopćila je Služba za odnose s javnošću ANUBiH.

/////////////////////

Ministrica Katica Čerkez učenicima iz Jajca poručila: Idite u disko, vi ste instrument međunarodne zajednice !?

Juni 20. 2017.


Srednjoškolci iz Jajca bili su na sastanku sa ministricom obrazovanja Srenjobosanskog kantona, Katicom Čerkez – nakon kojeg im je ona poručila da su “instrument međunarodne zajednice i da treba da idu u disko”.

Kako javlja reporteka Anđelka Marković, Čerkez je nakon sastanka izjavila: “Vi ste instrument međunarodne zajednice. idite u disko, ja se ne mogu boriti sa vjetrenjačama”.

Ministirca Cerkez ucenicima: Vi ste instrument MZ. Idite u disko. Ja se ne mogu boriti sa vjetrenjacama.

Podsjećamo, stotinjak učenika iz cijele BiH okupilo se danas u Travniku u znak mirnog protesta protiv fenomena dvije škole pod jednim krovom. Učenici su isprted zgrade Vlade Srednjobosanskog kantona poručili da ne žele etničke podjele u školama.

Srednjoškolci su u Travniku danas skandirali: “U školu zajedno”, a nosili su transparente na kojima piše “Embargo za suživot”, “Segregacija je loša investicija”, “Vrijeme je za školovanje”.

Podsjetimo, uprkos tome što je objavljeno da se odustalo od formiranja nove srednje škole u Jajcu, koja bi radila po bosanskom nastavnom planu i programu, Vijeće učenika Srednje strukovne škole Jajce i Asocijacija srednjoškolaca u BiH nisu odustali od današnjih protesta.

(Kliker.info-N1)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
20/06/2017 22:57