beats by dre cheap

NNOAM CHOMSKY: DONALD TRUMP ĆE REŽIRATI LAŽNI TERORISTIČKI NAPAD, KAD NAROD SHVATI DA IH JE OBMANUO"

CHOMSKY ŠOKIRAO AMERIKU: "Trump će režirati lažni teroristički napad, kad narod shvati da ih je obmanuo"

“Možda će on pokušati da usmjeri krivicu na druge govoreći: ‘Žao mi je, ne mogu da vam vratim poslove jer to ne dozvoljavaju ovi loši ljudi’. A, glavni su krivci po običaju oni najranjiviji, useljenici, teroristi, muslimani i elitisti, ko god oni bili. Ne smijemo zanemariti ni mogućnost da se dogodi i nekakav režirani ili navodni teroristički čin, što istog časa može promijeniti zemlju”, naveo je Chomsky.CHOMSKY ŠOKIRAO AMERIKU: 'Trump će režirati lažni teroristički napad, kad narod shvati da ih je obmanuo'

Poznati pisac i filozof Noam Chomsky kritikovao je predsjednika SAD Donalda Trumpa, i ocijenio da bi Trump mogao da “režira lažni teroristički napad da bi vratio popularnost”.

 

“Predsjednik će morati da se potrudi da bi zadržao podršku. Trumpova administracija mogla bi da režira lažni napad kako bi zadržala podršku glasača, pošto glasači shvate da Trumpova obećanja ‘ne drže vodu'”, navodi Noam Chomsky.

 

Chomsky ističe da bi čak i radnička klasa Amerikanaca na kraju mogla da prepozna da se Trumpova “retorika odnosi na pomaganje radnicima, ali da su mu prijedlozi, odnosno politika, brutalni i štetni”.

 

Svoj komentar Chomsky je iznio nakon neuspjeha Trumpovog zakona o zdravstvu, koji je trebalo da ispuni ključno obećanje iz kampanje da će opozvati i zamijeniti Obamin zakon o zdravstvenoj zaštiti.

 

Nezavisna Kancelarija za kongresni budžet objavila je da je, u slučaju da je zakon prihvaćen, oko 24 miliona ljudi moglo da ostane bez osiguranja.

 

“Kako bi zadržao popularnost, njegova administracija mora da pronađe neki način da okupi njegove pristalice i usmjeri rasprave što dalje od politika koje provode, a koje su katastrofalne”, rekao je Chomsky za portal AlterNet.

 

“Možda će on pokušati da usmjeri krivicu na druge govoreći: ‘Žao mi je, ne mogu da vam vratim poslove jer to ne dozvoljavaju ovi loši ljudi’. A, glavni su krivci po običaju oni najranjiviji, useljenici, teroristi, muslimani i elitisti, ko god oni bili. Ne smijemo zanemariti ni mogućnost da se dogodi i nekakav režirani ili navodni teroristički čin, što istog časa može promijeniti zemlju”, naveo je Chomsky.

 

Trump je nedavno odbio uredbu kojom bi radnici bili zaštićeni od krađe plata.

 

Za vrijeme Obame, kažnjavani su preduzetnici koji su kršili zakone o platama tako što su im im poništavani ugovori s vladom, ako su napravili previše prekršaja.


Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
02/04/2017 18:01