beats by dre cheap

JAVNA DEMONSTRACIJA SLOGE : DRAGAN ČOVIĆ I MILORAD DODIK OPTUŽILI BAKIRA IZETBEGOVIĆA ZA KRIZU U BOSNI I HERCEGOVINI !

Javna demonstracija sloge : Čović i Dodik optužili Izetbegovića za krizu u Bosni i Hercegovini !


Mart 14. 2017.Image result for tudjman milosevic

Image result for tudjman milosevic


Image result for tudjman milosevic

Image result for milosevic dodik fotos

Image result for milosevic dodik fotos

Image result for dragan covic i kolinda grabar

Image result for dragan covic i kolinda grabar

Image result for dragan covic i kolinda grabar

Image result for dragan covic i kolinda grabarImage result for dragan covic i kolinda grabar
Image result for dragan covic i kolinda grabar
Image result for dragan covic i andrej plenković


http://kliker.info/v2/wp-content/uploads/2017/03/koalicija73.jpg


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik optužili su člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića za izigravanje povjerenja i izazivanje krize u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka u Banjoj Luci, Čović, ujedno i predsjednik HDZ BiH, rekao je da je Izetbegović prekršio Ustav Bosne i Hercegovine i zloupotrijebio ovlasti.

Čović je reagirao na odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za genocid, koju nije odobrilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, a koju je registrar Suda odbio zaključivši da bh. agent Sakib Softić nema pravni legitimitet.

“Više na sjednicama institucija nema materijala. To dovoljno govori kakav je zastoj u funkcionisanju i odnosima. Do te mjere smo zloupotrijebili, kada je u pitanju BiH, i Predsjedništvo BiH da smo u ime jednog naroda pokušali izigrati svoj narod, mislim konkretno na bošnjački. Pokušalo se predstaviti da se u ime jedne osobe ili stranke predstavi BiH. To se teško mogu razumjeti kao racionalni potezi. Ako je ta odluka bila prije godinu dana, nije se moglo očekivati da će ugledati svjetlo dana”.

“Što se tiče hrvatskog naroda, želimo stvoriti ambijent da jedan narod ne može drugome birati predstavnike.”

Čović je rekao da će po povratku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića sa službenog puta biti moguće da se sva trojica članova Predsjedništva sastanu i razgovaraju.

“Bit će izuzetno teško nastaviti s povjerenjem dalje”, dodao je Čović.

Dodik: ‘Nema povjerenja’

Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, kazao je: “Izetbegović je ove godine pokazao najviše od svih nas da je BiH u krizi (…) da je BiH pod Izetbegovićem u funkciji degradacije drugih naroda i zajedničkih institucija.”

“BiH je stvorena zbog stranaca, a ne zbog naroda unutra. Povjerenja nema i nikada ga nije bilo. Bakir Izetbegović je to pokazao na najboljem nivou. Njegovo djelovanje traži i krivičnu odgovornost i to se mora definisati. Izetbegović je izgubio svoj kapital, nestalo mu je podrške koje je bilo do sada. Mislim da treba tako da bude, da međunarodna zajednica zaćuti i pusti da se stvari rješavaju ovdje”, poručio je Dodik.

On je dodao da se suverenitet i Ustav moraju poštivati bez ikakvih kalkulacija. “Bošnjački politički vrh je bio prvak svijeta da se to degradira i platit će politički ceh u budućnosti”, kazao je predsjednik RS-a.

Dodik je rekao da “degradacije koje su učinjene moraju biti ispravljene. Politički balans se mora ponovo uspostaviti. On je uspostavljen izvornim Dejtonom.”

“Pitamo Bošnjake ‘Šta je problem, šta hoćete? Da vi birate svima samo svoje podobne?’ Oni hoće da biraju Srbe i Hrvate onako kako oni misle u zajedničkim institucijama. Ne može. Prošlo vrijeme”, rekao je predsjednik RS-a.

“BiH, i ako se raspadne, ne smije da uđe u nasilje… Bilo kakve vrste nasilja, političkog ili nacionalnog, neće biti.”

(Kliker.info-Aljazeera)

////////////////////////////
/////////////////////////////////////

RIJEŠEN DVOGODIŠNJI SPOR: Dogovoreno povećanje akciza na naftu

Fiskalno vijeće BiH danas je jednoglasno dogovorilo da se ide u proceduru izmjene i dopune Zakona o akcizama, koji će pripremiti Savjet ministara i uputiti u parlamentarnu proceduru na prvu narednu sjednicu Predstavničkog doma BiH koja je zakazana za 23. mart ove godine.


RIJEŠEN DVOGODIŠNJI SPOR: Dogovoreno povećanje akciza na naftu

Akcize će obuhvatiti naftu i naftne derivate što znači da bi ovim izmjenama i dopunama došlo do povećanja cijena ovih proizvoda. 

Dogovoreno je i da se PDV koji se bude prikupljao od ovih akciza pravilno raspodijeli između entiteta.

 

Ovu vijest danas su novinarima saopštili Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i entiteski premijeri Željka Cvijanović i Fadil Novalić.

 

Još jednom su potcrtalI da je to jedan od uslova za aranžman sa MMF-om, te da je rok da sve bude završeno do kraja ovog mjeseca.

 

Ovaj prijedlog zakona je već dva puta obaran u parlamentarnoj proceduri.

///////////////////////

OGNJEN TADIĆ PODNIO OSTAVKU: 'Ne želim da budem dio priče kojom se zloupotrebljava moje ime'

OGNJEN TADIĆ PODNIO OSTAVKU: “Ne želim da budem dio priče kojom se zloupotrebljava moje ime"

////////////////////////////

RIJEŠEN DVOGODIŠNJI SPOR: Dogovoreno povećanje akciza na naftu

RIJEŠEN DVOGODIŠNJI SPOR: Dogovoreno povećanje akciza na naftu

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
14/03/2017 15:59