beats by dre cheap

BiH UZ POLITIČKU VOLjU MOŽE PREVAZIĆI ZASTOJ NA EVROPSKOM PUTU

BiH uz političku volju može prevazići zastoj na evropskom putu

imageGiulio Zanni

BANJA LUKA - Evropska unija je prisutna u Bosni i Hercegovini kako bi pomogla u procesu evropskih integracija i vjerujemo da, uz odgovarajuću političku volju, zastoj koji sada postoji može biti prevaziđen, izjavio je danas šef banjalučkog ureda Delegacije Evropske unije u BiH Giulio Zanni.

On je kazao da se vodi dijalog o tome da Sporazum o stabilizaciji i priduživanju BiH s EU može stupiti na snagu, a uvjet za to je da se pronađe rješenje za primjenu odluke “Sejdić-Finci”.

Naglasio je i da BiH treba pripremiti i za skori ulazak Hrvatske u EU.

Zanni je danas razgovarao s gradonačelnikom Banje Luke Slobodanom Gavranovićem o dosadašnjoj saradnji Delegacije EU sa banjalučkim gradskim institucijama.

Kao veoma važno, Gavranović je naveo pitanje skorog uslaska Hrvatske u EU, isitičući da se mora spremno dočekati taj period.

Gavranović i Zanni su razgovarali i o revitalizaciji banjalučke tvrđave Kastel.

-Zahvaljujući EU, imamo podršku za revitalizaciju Kastela. Već smo obezbijedili značajna sredstva, a u narednom periodu ćemo pokrenuti pitanje osiguranja dodatnih sredstava, kako bismo u potpunosti zatvorili finansijsku konstrukciju prve faze obnove Kastela, naglasio je gradonačelnik Banje Luke.

Zanni je kazao da mu je predočen program rada gradonačelnika, te istakao veoma značajnu ulogu lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija.


(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
29/11/2012 15:48