beats by dre cheap

SULjAGIĆ I HADžIĆ RAZGOVARALI S REEKEROM

Suljagić i Hadžić razgovarali s Reakerom

imageEmir Suljagić

SREBRENICA - Aktivisti Građanske inicijative "Glasaću za Srebrenicu" Zekrijah Hadžić i Emir Suljagić razgovarali su danas u Srebrenici sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Euroaziju Philipom Reakerom i upoznali ga o načinu na koji su njih dvojica ispitivana u policijskoj stanici.

Kako je za Fenu kazao koordinator Građanske inicijative "Glasaću za Srebrenicu" Emir Suljagić, na sastanku su iznijeli stav da postavljana pitanja predstavljaju udar na njihova fundamentalna prava i slobode.

"Reakeru smo predstavili našu viziju registracije za opće izbore 2014. godine interno raseljenih, izbjeglica, prognanih osoba i povratnika, te smo iznijeli korake koje kanimo napraviti u vezi s formiranjem koalicije civilnog društva koja će se zvati 'Prvi mart' i čiji će jedini cilj biti registracija ovih osoba za izbore", kazao je Suljagić.

Izražavajući očekivanje će Ambasada Sjedinjenih Američkih Država nastaviti insistirati na provođenju važećih zakona BiH, vladavini prava i jednakosti svih pred zakonom, aktivisti su zahvalili administraciji SAD-a za pomoć koju su im pružali u ovoj kampanji.


(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
28/11/2012 18:37