beats by dre cheap

EMIR SULjAGIĆ: CIK DONIO JEDINU MOGUĆU ZAKONITU ODLUKU

CIK donio jedinu moguću zakonitu odluku

Jerlagić: "Pozdravljamo ovakvu odluku CIK-a"

imageAmer Jerlagić

SARAJEVO - Stranka za BiH je vjerovala u instituciju CIK-a BiH, vjerovala je da su izbori u Srebrenici regularni i da su svi politički pritisci koji su se vršili od  SNSD-a i SDS-a bili isključivo zbog poraza, a ne zbog lažiranja ili krivotvorenja bilo čega u Srebrenici.

Ovako je predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić prokomentirao odluku CIK-a BiH kojom se odbija zahtjev za poništenje izbora u Srebrenici.

- Pozdravljamo ovakvu odluku CIK-a i smatramo da je Ćamil Duraković na najkorektniji način pobijedio u Srebrenici, kazao je Jerlagić Agenciji Fena.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je odbila zahtjeve SNSD-a i Koalicije za RS za poništenje izbora za načelnika i Skupštinu općine Srebrenica.


(Vijesti.ba/Fena)

 

imageEmir Suljagić

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) donijela je jedinu moguću zakonitu odluku i mi nismo očekivali ništa drugo, rekao  je za Fenu koordinator Inicijative "Glasat ću za Srebrenicu" Emir Suljagić, komentirajući odluku CIK-a BiH  kojom je odbijen zahtjev ...

...  Koalicije za Republiku Srpsku i SNSD-a za poništenje izbora u Srebrenici na svim nivoima vlasti.

Dodao je da je ova odluka donesena u skladu s Ustavom BiH i Izbornim zakonom BiH te da je ona ujedno i velika pobjeda za ljudska prava najobespravljenijih osoba u BiH, a to su prognane, izbjegle i interno raseljene osobe.

- Mi nastavljamo dalje s inicijativom čije će djelovanje biti usmjereno na izbore 2014., a u toku kampanje koja slijedi nastojat ćemo registrirati što veći broj prognanih, raseljenih i  izbjeglih na prijeratna prebivališta, kazao je Suljagić.


(Vijesti.ba/Fena)

Demilitarizacija BiH neprihvatljiva avantura

imageBakir Izetbegović

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da je Dejtonskim mirovnim sporazumom precizirano da će Bosna i Hercegovina imati tačno izbalansirane oružane snage u odnosu na susjedne države.

- Aneks 1-B Dejtonskog mirovnog sporazuma kaže da će Bosna i Hercegovina imati tačno izbalansirane oružane snage u odnosu na susjedne dvije države, kazao je Izetbegović, komentirajući novinarski upit u vezi s pozivima za demilitarizaciju BiH.

Naglašava da BiH ima jasne obaveze kada su u pitanju Dejtonski mirovni sporazum, Ustav i, u međuvremenu, usvojeni zakoni.

- Demilitarizirati BiH nakon onakvih iskustava kakva smo imali prije 20 godina, protivno Dejtonskom sporazumu i protivno zakonima je jedna potpuno neprihvatljiva avantura, zaključio je Izetbegović, uz opasku da se razmišljanja "prolaznih" političara mogu saslušati, ali da su za BiH mjerodavni Ustav, zakoni, odnosno sve ono što je, u međuvremenu, dogovoreno.


(Vijesti.ba/Fena)

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
28/11/2012 16:51