beats by dre cheap

ADMIRAL MONTGOMERI: SAD ĆE PODRŽAVATI BiH U OBLASTI ODBRANE

Admiral Montgomeri: SAD će nastaviti pružati pomoć i podršku BiH u oblasti odbrane

image

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić primio je danas zamjenika komandanta EUCOM-a (američke komande za Evropu) admirala Marka Montgomerija i vojnog atašea SAD-a u BiH pukovika Scotta Millera, sa saradnicima.

U delegaciji Ministarstva odbrane BiH za prijem bila je zamjenica ministra odbrane BiH za politiku i planove Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnik Miladin Milojčić, kao i pmoćnici ministra odbrane BiH Zoran Šajinović i Ahmed H. Omerović. 

Ministar Osmić je admirala Montgomerija i članove njegove delegacije upoznao o trenutnim aktivnostima Ministarstva odbrane i OSBiH na rješavanju pitanja vojne imovine i uništavanju viškova naoružanja i municije, te zahvalio vladi i Ministarstvu odbrane SAD-a za podršku i pomoć koju pružaju Ministarstvu odbrane BiH, posebno u procesu uništavanja viškova nestabilne municije i naoružanja. 

Tokom sastanka razmijenjeni su stavovi i mišljenja o dosadašnjoj saradnji i budućim aktivnostima na realizaciji važnih programa i projekata na kojima rade Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH uz značajnu pomoć i podršku vlade SAD-a, koja se ostvaruje putem Ambasade SAD-a u BiH i Ureda vojnog atašea. 

Admiral Montgomeri obavijestio je ministra Osmića da će SAD nastaviti pružanje pomoći i podršku BiH kroz sve aktivne projekte i programe saradnje u oblasti reforme odbrane i saradnje u oblasti odbrane. 

Kao potvrdu za to naveo je odluku vlade SAD-a da  ne umanjuje dosadašnji iznos sredstava namijenjenih za podršku i pomoć BiH u narednoj godini radi potpune realizacije započetih zajedničkih programa i projekata saradnje, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
27/11/2012 16:57