beats by dre cheap

AMERIČKA STRATEGIJA

Američka strategija
30.10.2012.

Erol Avdović

...............................................

 

Odabir Sarajeva za početak balkanske turneje državne tajnice SAD-a Hilari Klinton (Hillary Clinton) dobra je poruka za građane BiH.
 
S druge strane, građani BiH trebaju povjerovati u ozbiljnost upozorenja koje ovog puta Vašington i Brisel izgovaraju skupa u Sarajevu njihovim političkim odabranicima, o neodgodivoj hitnosti službe u interesu bh. naroda. I da su svi Bosanci, bez obzira na naciju, vjeru i druga ispravna uvjerenja, jedini vlasnici Bosne i Hercegovine.

Taj opet pojačani američki interes da se BiH uz ostale zemlje regije priključi euroatlantskim integracijama više je od općeg mjesta, jer je dio američke strategije.

No, zato bi boravak Hilari Klinton u Sarajevu trebao biti i jasna američka poruka Beogradu i predsjedniku Tomislavu Nikoliću posebno: njegova antibosanska retorika, uz ponavljani "kosovski zavet", nije prihvatljiva, kao novi populistički ringišpil aktuelne srbijanske politike, jer od toga strada cijela regija.

Klinton bi zato trebala podsjetiti ko je sve kriv za "bosansku svađu s vremenom", jer to je i drugo ime za kašnjenje reformi. Zbog mnogo čega, Bosna nije zaslužila da bude zadnji talac "bivše" srbijanske geostrategije.

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
30/10/2012 17:35