beats by dre cheap

DVIJE GODINE NAKON OPĆIH IZBORA U BiH NIJE USPOSTAVLjENA FUNKCIONALNA VLAST

Dvije godine nakon općih izbora u BiH nije uspostavljena funkcionalna vlast

imageUred OHR-a u BiH

.........................................................

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko sastao se s članovima njemačkog Bundestaga. Dvije godine nakon općih izbora u BiH još nije uspostavljena potpuno funkcionalna vlast koja bi bila opredijeljena i sposobna da postigne konkretne rezultate u procesu evroatlantske integracije, rekao je visoki predstavnik tokom sastanaka koje je imao s parlamentarcima iz cjelokupnog njemačkog političkog života.

On je istaknuo da su trenutni prioriteti dobro poznati - provedba presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić-Finci, rješavanje pitanja državne i vojne imovine te aktivnosti na smanjenju nezaposlenosti i siromaštva među velikim dijelom stanovništva.

"Kao i u Njemačku nakon Drugog svjetskog rata, međunarodna zajednica je u toku zadnjih decenija mnogo uložila i u BiH u smislu sigurnosti i financija, kako bi ostvarila mir i reintegraciju zemlje", kazao je visoki predstavnik.

"Ne smijemo dozvoliti da ti napori budu uzaludni. Učinkoviti izvršni civilni i vojni mandati su stoga i dalje od ključnog značaja sve dok BiH ne bude sigurno i nepovratno na putu ka članstvu u EU. Što prije politički lideri preuzmu vodeću ulogu u ostvarivanju rezultata koji nas vode ka toj tački - to bolje", istaknuo je on.

Inzko je također naglasio da OHR i Delegacija EU surađuju na terenu vrlo blisko i efikasno te da se mandati visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU međusobno dopunjavaju, saopćeno je iz OHR-a.

(Vijesti.ba/Fena)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
25/10/2012 22:49