beats by dre cheap

WILLIAM HAGUE: DOMAĆI POLITIČARI DA URADE SVOJ DIO POSLA

Domaći političari da urade svoj dio posla

imageWilliam Hague u Predsjedništvu BiH

......................................................

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske William Hague sastao se danas popodne sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, Željkom Komšićem i Nebojšom Radmanovićem. Sastanak je bio zatvoren za medije, a po njegovom okončanju bit će objaljeno saopćenje za medije.

U okviru jednodnevne posjete glavnom gradu BiH, Hague se danas susreo i  sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandkom i  ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom.

Nakon  susreta, Bevanda i Hague su na zajedničkoj konferenciji za medije  istaknuli dobre bilateralne odnose između dvaju zemalja. Hague je  poručio kako jedino jedinstvena i suverena BiH može postati članica  NATO-a i Evropske unije. On je kazao kako Velika Britanija podržava Bih u  ispunjavanju uvjeta za pristupanje EU-u, ali da na putu ka  evroatlantskim itegracijama i domaće vlasti moraju uraditi svoj dio  posla.

Na sastanku sa Lagumdžijom bilo je riječi i o viznoj  liberalizaciji između BiH i Velike Britanije. Šef bh. diplomatije je  nakon sastanka izrazio spremnost bh. vlasti da rade na koracima koji će  dovesti do liberalizacije viznog režima s Velikom Britanijom.

Ministar  vanjskih poslova Velike Britanije razgovarao je danas i sa  predstavnicima udruženja seksualnog nasilja tokom minulog rata u BiH i  predstavio im inicijativu pokrenutu s ciljem prevencije takvih zločina,  ali i pronalaženja i kažnjavanja počinitelja.

(Vijesti.ba/AA)

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
24/10/2012 23:13