beats by dre cheap

SBiH: SRAMNA TRGOVINA PROTIV INTERESA BiH - SDUBiH: ZLATKO LAGUMDžIJA MORA OBJASNITI KOJA JE CIJENA PLAĆENA ZA NjEGOVU FOTELjU

SBiH: Sramna trgovina protiv interesa BiH

image

SARAJEVO - Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) zabrinuta je nakon posljednjih dešavanja u Domu naroda i Predstavničkom domu PSBiH te smatra da su građani BiH svjedoci neprincipijelne i neodgovorne politike koju stranke šestorke vode nakon općih izbora 2010. godine.

SBiH podsjeća da BiH već dva puta dobija negativne izvještaje o ispunjenju uvjeta na putu BiH prema EU i zastoju u NATO-ovim integracijama.

- Umjesto da se konačno uozbilje i počnu rješavati ekonomske i socijalne probleme građana BiH, vođe stranaka se sve vrijeme bave prekompozicijama vlasti unutar države, gdje su sve stranke pokazale neozbiljnost i nedosljednost - komentar je SBiH.

Potpuni politički haos, tvrde iz SBiH, nastavljen je i nakon okončanja lokalnih izbora 2012., a građani su svjedoci "sramne trgovine direktno protiv interesa države BiH".

- Zahtijevamo od međunarodnih i domaćih političkih aktera da političke procese u BiH vrate u okvire institucija i vladavine prava i da prestanu sa zakulisnim političkim pregovaranjima - navode iz SBiH.

Također, ova stranka traži neodložno ispunavanje uvjeta za pridruživanje NATO-u i Evropskoj uniji.

- Uvjeti za Akcioni plan za članstvo ( MAP ) moraju biti čim prije ispunjeni, u skladu s Odlukom Ustavnog suda BiH o državnoj imovini - navedeno je u saopćenju za medije pristiglom iz SBiH.


(Vijesti.ba/Fena)

SDUBiH: Lagumdžija mora objasniti koja je cijena plaćena za njegovu fotelju

image

SARAJEVO - Rukovodstvo Socijaldemokratske unije(SDU) BiH traži od ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije da objasni javnosti "koja i kakva je to cijena plaćena za njegovu fotelju". Ukoliko to ne učini SDUBiH ga poziva da  podnese ostavku te se "kao remetilački faktor skloni s političke scene".

S druge strane, SDUBiH smatra da bi Denisa Bećirovića, zbog njegovih državničkih i patriotskih stavova, trebalo vratiti na mjesto dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH.

- Nakon što je državu BiH svojom neodgovornom i bahatom politikom uveo u politički haos, proizvodeći ekonomsku i socijalnu nestabilnost, Zlatko Lagumdžija je ponovo pokazao da njegovoj političkoj ambiciji ništa nije sveto, ni partijski drugovi, ni principi, ni ideologija, a pogotovu država BiH - smatra SDUBiH.

Smatraju da bi se Lagumdžija morao rukovoditi činjenicom da je za državu BiH plaćena jako visoka cijena za njenu slobodu i nezavisnost.

- Ne obazirući se na sve te žrtve, genocid i ratna stradanja u BiH, Lagumdžija žrtvujući  Bećirovića, spašava sebe, a državu BiH i njene insititucije pretvara u stvar političke trgovine - navedeno je u saopćenju iz SDUBiH.

Ova stranka smatra da smjena Denisa Bećirovića zbog njegove srčane odbrane digniteta institucija države BiH razotkriva "prave namjere Milorada Dodika i Dragana Čovića koji su u Lagumdžiji našli pogodnog partnera za zaokruživanje svojih etničkih teritorija i na kraju potpune disolucije države BiH".


(Vijesti.ba/Fena)

 

 

Jedinstvena Bosna i Hercegovina
http://haler.blogger.ba
24/10/2012 15:45